powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Σε μια εβδομάδα 140 αιτήσεις για την κάρτα κοινωνικών παροχών

Συνεχίζεται η διαδικασία.

Τις 140 έφτασαν οι αιτήσεις συμπολιτών για την έκδοση της Ειδικής Κάρτας Κοινωνικών Προστασίας που θεσπίζει ο δήμος Ιωαννιτών, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής.
Οι αιτούντες αυτοί, έλαβαν αριθμό πρωτοκόλλου, αφού κατέθεσαν πλήρη δικαιολογητικά την περασμένη, πρώτη, εβδομάδα έναρξης της διαδικασίας η οποία συνεχίζεται.
Αρκετοί άλλοι παρέλαβαν το έντυπο της αίτησης και ενημερώθηκαν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε να τα συγκεντρώσουν και να επανέλθουν.
Το γεγονός ότι μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες προσήλθαν τόσοι υποψήφιοι για την απόκτηση της κάρτας, δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα σε πολλούς πολίτες, αλλά ασφαλέστερα συμπεράσματα θα εξαχθούν στην πορεία.
Για την απόκτηση της κάρτας τα δικαιολογητικά θα ελεγχθούν από ειδική επιτροπή που συγκρότησε ο ΟΚΠΑΠΑ και με αυτή θα έχουν οι κάτοχοι πρόσβαση στο Κοινωνικό Κατάστημα που θα λειτουργήσει ο δήμος στο ισόγειο του ΚΕΠΑΒΙ.
Το κατάστημα, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φίλιππας Τσουμάνης, (και κοινωνικό ιατρείο), θα παρέχει δωρεάν σε ειδικές κατηγορίες δικαιούχων, βασικά είδη διατροφής, είδη υγιεινής, είδη ρουχισμού και υπόδησης, είδη οικιακής χρήσης κι άλλα.
Και όσοι έχουν ανάγκη ακόμη και για ένα πιάτο φαγητό, επειδή τα συσσίτια με την παλιά μορφή δεν θα επαναληφθούν, με την κάρτα αυτή θα μπορούν να προμηθεύονται τα τρόφιμα από το Κοινωνικό Κατάστημα.
Επίσης, οι κάτοχοι της κάρτας θα μπορούν να παρακολουθούν, δωρεάν, εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου.
Ποιοι δικαιούνται την κάρτα
Δικαιούχοι της Κάρτας είναι συμπολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα επιβίωσης και πληρούν τα παρακάτω συνεκτιμώμενα κριτήρια, τα οποία θα εξετάζονται από Ειδική Επιτροπή του Ν.Π.Δ.Δ.:
•Μόνιμοι κάτοικοι Ιωαννίνων
•Ετήσιο εισόδημα
•Οικογενειακή κατάσταση
•Εργασία - Επαγγελματική κατάσταση
•Οικονομική και περιουσιακή κατάσταση
•Συνθήκες στέγασης
•Κατάσταση υγείας
•Νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα (για μετανάστες)
Που υποβάλλονται οι αιτήσεις
Όσοι ενδιαφέρονται για την έκδοση της Ειδικής Κάρτας Κοινωνικών Παροχών και την συμμετοχή τους στα Κοινωνικά Προγράμματα του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» όπως το Δημοτικό Κατάστημα Αλληλεγγύης μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Αβέρωφ 6 2ος όροφος, (υπεύθυνη η Κοινωνική Λειτουργός κ. Κλείτσα - πληροφορίες στα τηλέφωνα 26510 01049 και 26510 01051).
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά
1. Αίτηση του Ν.1599/1986 με τα στοιχεία του ενδιαφερομένου προς το Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών.
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας και φωτογραφία δικαιούχου
4. Πιστοποιητικό απορίας, από την αρμόδια υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου.
5. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
6. Φωτοτυπία βιβλιαρίου πρόνοιας εφόσον υπάρχει
7. Απόφαση υγειονομικής επιτροπής ή άλλου δημόσιου φορέα, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας.
8. Κάρτα ανεργίας, εφόσον πρόκειται για ανέργους
9. Γνωμάτευση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας, εφόσον πρόκειται για άτομα με ειδικές ανάγκες.
10. Νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής, εφόσον πρόκειται για μετανάστες.
11. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν μετέχουν σε προγράμματα σίτισης (π.χ. Ιερά Μητρόπολης)
12. Έκθεση κοινωνικής έρευνας από κοινωνικούς λειτουργούς του ΝΠΔΔ
13. Υπεύθυνη δήλωση με κείμενο: «Σε περίπτωση οποιασδήποτε μεταβολής, είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω τον ΟΚΠΑΠΑ και να προσκομίσω το αντίστοιχο έγγραφο».
Σημειώνεται ότι τα δικαιολογητικά από α.α. 6-10 προσκομίζονται εφόσον τα επικαλούνται οι δικαιούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: