powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, υπέβαλε υπόμνημα στην Κυβέρνηση, για να συμπεριληφθούν οι Αποδημικές Οργανώσεις, στις απαλλαγές της Υπουργικής Απόφασης, από την καταβολή του φόρου ακινήτου περιουσίας

Αθήνα 12-12-11
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Αξιότιμε κ. Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης και Υπουργέ των Οικονομικών.
Όλοι εμείς που υπογράφουμε το παρόν, συγκεντρωθήκαμε σήμερα στις 12-12-11 στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου, του Γενικού Συμβουλίου αυτής για να διαμαρτυρηθούμε για τις επιπτώσεις που έχει το άρθρο 53 του νόμου 4021/2011.
Η πρώτη από εμάς αντιπροσωπεύει τετρακόσια πενήντα και πλέον πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματεία (Αδελφότητες, Ομοσπονδίες, Ενώσεις, συλλόγους), που έχουν έδρα την Αθήνα και δραστηριοποιούνται πρωτίστως στον τομέα του πολιτισμού με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, με συμμετοχές σε ελληνικές και διεθνείς πολιτιστικές συναντήσεις κυρίως νέων, με παρουσιάσεις έργων των ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης με δημιουργία πλήθους χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων, με παραγωγή και προβολή ταινιών και ντοκυμαντέρ Ηπειρωτικών θεμάτων, με εκδόσεις εντύπων και έτσι αποτελούμε τον κύριο συντελεστή όχι μόνο διατήρησης της πολιτιστικής μας παρακαταθήκης, αλλά και της ανάδειξής της με όλες τις αρετές και αξίες που απ’ την ανεπανάληπτη αυτή κληρονομιά παράγονται.
Επίσης η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με όλα τα σωματεία δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης έχοντας πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 7 Παγκόσμια Πανηπειρωτικά Συνέδρια, των οποίων τα πορίσματα έχουν αποσταλεί προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Πραγματοποιούμε ημερίδες με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για θέματα περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης.
Τέλος πραγματοποιούμε εκδηλώσεις διασυνοριακού ενδιαφέροντος από κοινού με τον Ελληνισμό της Αλβανίας.
Παράλληλα δε αποτελούμε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των 120 Ηπειρωτικών οργανώσεων του εξωτερικού, ενδυναμώνοντας τον συνδετικό ιστό των αποδήμων προς τη ρίζα τους, βοηθώντας έμπρακτα, ηθικά και λειτουργικά το μεγάλο εθνικό στόχο αναστολής της απαλλοτρίωσης της εθνικής συνείδησης αυτών, όπως και της γλώσσας και παραδόσεων της ιδιαίτερης πατρίδας μας και έτσι επιτελούμε μια καθαρή εθνική προσφορά.
Πανομοιότυπους σκοπούς, στόχους και εκδηλώσεις ίσης εμβέλειας πραγματοποιούν και τα υπόλοιπα σωματεία που υπογράφουν το παρόν υπόμνημα. Όλοι εμείς μετά από τεράστιες προσπάθειες και με την συμβολή των μελών μας κατορθώσαμε και αποκτήσαμε ιδιόκτητα γραφεία στα οποία πραγματοποιούνται οι Γενικές Συνελεύσεις των μελών, η εκμάθηση παραδοσιακών χορών, μουσικών οργάνων, σχεδιασμός και εκπαίδευση χορωδιακών τμημάτων, θεατρικών ομάδων, διδασκαλία πολυφωνικού τραγουδιού, παρουσιάσεις βιβλίων κλπ.
Όπως γνωρίζετε με το άρθρο 53 του ν. 4021/2011 επιβλήθηκε ειδικό τέλος και επί των ακινήτων αυτών.
Βεβαίως με το εδ, γ της παρ. 2 του άρθρου 2 της υπ’ αρ. 1211/13-10-2011 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών καθιερώνονται απαλλαγές ημεδαπών νομικών προσώπων που δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα στις οποίες όμως δεν περιλαμβάνονται με σαφήνεια τα ημεδαπά νομικά πρόσωπα που αποδεδειγμένα παράγουν πολιτισμό.
Πέραν του ότι πιστεύουμε πως το μέτρο είναι άδικο, ανάλγητο και ισοπεδωτικό, εκδηλώνουμε οικονομική αδυναμία να καταβάλλουμε αυτό αφού τα κτίρια αυτά ουδεμία πρόσοδο έχουν, ενώ παράγουν έργο τεράστιας εθνικής σημασίας.
Γι’ αυτό και παρακαλούμε να σταθείτε στο πλευρό των πατριωτικών σωματείων και να συμπεριλάβετε και αυτά στις εξαιρέσεις.
Ευελπιστούντες στην ικανοποίηση του αιτήματός μας εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Οικονόμου                           Ιπποκράτης Μιχ. Κατσένης

Δεν υπάρχουν σχόλια: