powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Λύματα στο πάρκο Κατσάρη, λόγω βλάβης στο αντλιοστάσιο

Από βλάβη στο αντλιοστάσιο στο πάρκο Κατσάρη και όχι λόγω ομβρίων στο δίκτυο ακαθάρτων, επαναλήφθηκε το γνωστό πρόβλημα με τα λύματα που βγήκαν τη Δευτέρα στην επιφάνεια και η κατάσταση έγινε αφόρητη στην περιοχή με πολλές διαμαρτυρίες κατοίκων, καταστηματαρχών και πελατών προς τη ΔΕΥΑΙ.
Η βλάβη στις τρεις από τις τέσσερις αντλίες αποκαταστάθηκε χθες το μεσημέρι, αλλά για περίπου ένα 24ωρο υπήρξε σοβαρό πρόβλημα με τις οσμές λυμάτων.
Τα λύματα που κατέληγαν στο μεγάλο, αλλά προβληματικό αντλιοστάσιο δεν ήταν δυνατόν να διοχετευθούν στο αγωγό προς τον βιολογικό, αφού οι αντλίες βγήκαν εκτός λειτουργίας.
Τα λύματα κατέληξαν στο πάρκο και όχι στην Παμβώτιδα, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, αφού η υπερχείλιση έχει φραχθεί μετά τους αλλεπάλληλους ... εμπλουτισμούς.
Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Δημήτρης Θεμελής εξήγησε ότι αυτή τη φορά δεν ήταν αιτία ο όγκος των λυμάτων λόγω εισροής ομβρίων στο δίκτυο, αφού δεν έβρεξε, αλλά οι βουλωμένοι υπόνομοι σε κάποια σημεία και κυρίως η βλάβη στις αντλίες που δεν χωρούν πολλές παρεμβάσεις για επισκευή.
Λύση θα δοθεί οριστικά με το μεγάλο έργο στο παραλίμνιο μέτωπο το οποίο δημοπρατείται για τρίτη φορά σε ένα χρόνο στις 17 Ιανουαρίου και αυτή τη φορά αναμένεται να ανακηρυχθεί ανάδοχος.
Με το έργο αυτό θα μοιραστεί ο όγκος των λυμάτων που φτάνουν στο παραλίμνιο αντλιοστάσιο στο πάρκο Κατσάρη και θα διοχετεύονται μέσω του παράλληλου αγωγού από το ιστορικό κέντρο προς τον βιολογικό.
Πρόβλημα δημιουργήθηκε και στην πλατεία Μαβίλη την Παρασκευή και γενικότερα η παραλίμνια αστική περιοχή του δήμου έχει ανάγκη το μεγάλο έργο που θα δημοπρατηθεί για να λυθούν οριστικά τα προβλήματα.

ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: