powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Έκλεισε η Εγνατία από το χιόνι, ουρές χιλιομέτρων, πρωτοφανής η ταλαιπωρία

Εκατοντάδες αυτοκίνητα μένουν εγκλωβισμένα λόγω χιονοθύελλας στην Εγνατία οδό στην περιοχή της Κοζάνης.
Κλειστά είναι και τα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας του πιο σύγχρονου αυτοκινητόδρομου της χώρας για τους οδηγούς που κινούνται από και προς την Θεσσαλονίκη. Η εκτροπή των οχημάτων γίνεται και στα δύο ρεύματα μέσω του Κόμβου των Κοίλων στο Βατερό, όπου και τα αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα.
Στην περιοχή έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων απο το Κλειδί Ημαθίας προς την Βέροια, την Κοζάνη και τα Ιωάννινα από την Εγνατία Οδό.
Στο σημείο έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού, με λεωφορεία που έχουν σταλεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, και έπειτα από συντονισμένες ενέργειες Πυροσβεστικής και Αστυνομίας.
Από αργά το απόγευμα της Πέμπτης έχουν δημιουργεί και πάλι σοβαρά προβλήματα στο ύψος της Παναγιάς, μετά την έξοδο της Εγνατίας στο δρόμο προς Τρίκαλα.
Οι υπηρεσίες του όμορου νομού δεν κατάφεραν να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό όπως είχε συμβεί και την προηγούμενη ημέρα όπου ο αποχιονισμός έγινε από τις υπηρεσίες του Νομού Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: