powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Στο e-inclusion.gr η αίτηση για τα δωρεάν λάπτοπ και τάμπλετ από το κοινωνικό μέρισμα



Την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η προκήρυξη από το ΤΕΕ για το νέο πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» που θα χορηγεί σε 289.000 δικαιούχους που έλαβαν το Κοινωικό Μέρισμα, δωρεάν λάπτοπ ή τάμπλετ αλλά και σύνδεση στο ίντερνετ για ένα χρόνο. Η ηλεκτρονική αίτηση που θα κάνουν οι δικαιούχοι θα γίνεται στην ειδική ιστοσελίδα του προγράμματος στο e-inclusion.gr το οποίο όμως ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί αλλά θα ανοίξει επίσης την επόμενη εβδομάδα
Ειδικότερα σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr η προκήρυξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), που θα καλεί τους παρόχους να κάνουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» ΚΑΙ την παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού για πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα η ΕΔΕΤ που σχεδίασε και υλοποίησε την ειδική ιστοσελίδα - εφαρμογή,e-inclusion.gr,  όπου και θα γίνεται η ηλεκτρονική αίτηση για τα δωρεάν λαπτοπ και τάμπλετ θα ανοίξει επίσης την εβδομάδα των Χριστουγέννων ώστε να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος κάτοικοι των οκτώ Περιφερειών της χώρας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπαίνουν στο e-inclusion.gr με τους κωδικούς του Taxisnet θα επιλέγουν το πακέτο με τον εξοπλισμό αλλά και την παροχή Internet που επιθυμούν και θα προμηθεύονται το κουπόνι συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους.  Ο οδηγός του προγράμματος αναλύει όλη την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι της δράσης «Ψηφιακή Αλληλεγγύη»
 Οι δικαιούχοι θα παίρνουν στα χέρια τους το κουπόνι αξίας 230 ευρώ με το οποίο θα μπορούν  να αγοράσουν tablet ή laptop. Με δεδομένη την ποικιλία τιμών που υπάρχει στην αγορά, η συσκευή θα φτάνει να διατίθεται ακόμη και δωρεάν στους δικαιούχους.
Ταυτόχρονα, ο κάθε δικαιούχος θα εξασφαλίζει έκπτωση 12 ευρώ τον μήνα μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015 για την απόκτηση ή διατήρηση ευρυζωνικής σύνδεσης internet.
Τέλος, το πακέτο περιλαμβάνει και 60 ευρώ για εκπαίδευση πάνω στις νέες τεχνολογίες.
Οι κωδικοί θα αναρτηθούν στην ειδική εφαρμογή στις αρχές Ιανουαρίου.
Όπως είναι ήδη γνωστό η απόφαση έχει ήδη πάρει ΦΕΚ .Το πρόγραμμα Ψηφιακή Αλληλεγγύη αφορά στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και εξοπλισμού στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος που κατοικούν στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης.
Οι δικαιούχοι σύμφωνα με την κατανομή που προβλεπει η απόφαση θα ανέρχονται σε 289.237.
Οι Περιφέρειες που συμμετέχουν και οι κάτοικοι τους δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος θα ωφεληθούν από την Ψηφιακή Αλληλεγγύη είναι:
1.Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 47.506  δικαιούχοι
2 Θεσσαλία 52.477 δικαιούχοι
3 Ήπειρος 22.588 δικαιούχοι
4 Δυτική Ελλάδα 57.702 δικαιούχοι
5 Ιόνια νησιά 13.220 δικαιούχοι
6 Πελοπόννησος 40.464 δικαιούχοι
7 Βόρειο Αιγαίο 14.753 δικαιούχοι
8 Κρήτη 40.527 δικαιούχοι
Πιο συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να:
Αποκτήσουν ή να διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση μέχρι την 31/10/2015 με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (σταθερή ή κινητή (mobile) ή δορυφορική).
Αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop.
Υποστηριχθούν και ενημερωθούν κατ’ οίκον σε βασικά στοιχεία χρήσης ΤΠΕ (προαιρετικά).
Οι παραπάνω παροχές αποτελούν τα πακέτα κατηγορίες επιχορήγησης στο πλαίσιο της δράσης

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: