powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Στήριξη ιδρυμάτων και φορέων από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Συμπαραστάτης στο έργο και στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, που αναπτύσσουν Ιδρύματα κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, στάθηκε για μια ακόμη χρονιά το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου.
Συγκεκριμένα για την ενίσχυση των συσσιτίων διέθεσε είδη διατροφής στους εξής φορείς:
• Γηροκομείο Ζωσιμαδών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων
• Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης
• Γηροκομείο Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης
• Γηροκομείο Ιεράς Μητροπόλεως Άρτας
• Κέντρο Πρόνοιας Ηπείρου για τις ανάγκες του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Κόνιτσας
Επίσης στα ενοριακά συσσίτια:
• Ι.Ν Αγίου Νικολάου Κοπάνων Ιωαννίνων
• Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αγοράς Ιωαννίνων
• Ιερά Μονή Δουραχάνης
Η Περιφέρεια Ηπείρου ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω χορηγούς για τις προσφορές τους:
-ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ Ιωαννίνων Α.Ε (ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ)
- Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός "ΠΙΝΔΟΣ"
-Super Market «LIDL ΗELLAS @ ΣΙΑ Ο.Ε» ( κατάστημα Ανατολής)
-Μύλοι Ιωαννίνων «ο Νεομάρτυς Γεώργιος» –Ζωγράφου Τσομπανίδη Υιοί Ο.Ε.

Από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης διατέθηκε επίσης σημαντική ποσότητα ρουχισμού, σχολικού υλικού και παιχνιδιών- τα είχαν προσφερθεί από τους «Εθελοντές του Κόσμου» και την Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης - στους:
- Δήμους Αρταίων, Κόνιτσας, Πωγωνίου, Ζηρού και Φιλιατών για τα κοινωνικά τους καταστήματα και την ενίσχυση οικογενειών με οικονομική αδυναμία.
- Ενορίες Ρωμανού, Καλπακίου, Αρίστης και Αγ. Νικολάου Κοπάνων για την υποστήριξη οικογενειών με μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.
-Σε συλλόγους οι οποίοι πραγματοποιούν εθελοντικές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.
Άλλες δράσεις
Επίσης σε συνεργασία με το εθελοντικό σωματείο «Άρτος- Δράση» που δραστηριοποιείται και στην περιοχή μας, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση των σχολικών μονάδων της Ηπείρου, η οποία ξεκίνησε στις 5 Δεκεμβρίου στα πλαίσια της Ημέρας Εθελοντισμού. Με την θετική ανταπόκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και πολλών σχολικών μονάδων, υπήρξε σημαντική και συγκινητική συμμετοχή και εξασφαλίστηκε ποσότητα τροφίμων και ειδών υγιεινής με τα οποία ενισχύθηκαν:
-50 οικογένειες που υποστηρίζει η ανωτέρω οργάνωση στο Νομό Ιωαννίνων.
-Το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας και η εκκλησιαστική εστία του Δήμου Ηγουμενίτσας, για τις κοινωνικές τους δράσεις, με την συμβολή της Π. Ε. Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου.
-Η Ιερά Μητρόπολη Άρτας για τις ανάγκες των οικογενειών που υποστηρίζονται από αυτή με την συμβολή της Π. Ε. Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αντίστοιχες δράσεις αναπτύχθηκαν επίσης από την Π.Ε. Άρτας. Σε οικογένειες των Δήμων Γ. Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, διανεμήθηκαν με τη συνεργασία των Δήμων, του Κ.Υ. Καλεντίνης, και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας τρόφιμα μακράς διαρκείας. Τα είδη συγκεντρώθηκαν από τα Δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν στις δράσεις του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλοβάτου, Κορφοβουνίου και το Λύκειο Ανέζας, καθώς επίσης και από υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
Επίσης η βιομηχανία ΙΟΝ, συμμετέχοντας στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας, πρόσφερε σοκολατοειδή και ζαχαρώδη προϊόντα για τη διανομή τους στο Πρότυπο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Αγία Θεοδώρα» του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.
Στην Π. Ε. Πρέβεζας συνεχίζεται η παροχή βοήθειας στις δοκιμαζόμενες από την κρίση οικογένειες από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας στην Π. Ε. Πρέβεζας.
Από τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, εκφράζονται ευχαριστίες προς όλους όσοι συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια και τις δράσεις του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που είναι διαρκείς. Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, συνεχίζεται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.

Δεν υπάρχουν σχόλια: