powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση παραχώρησε ένα διαδραστικό πίνακα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων




  Ένα διαδραστικό πίνακα παραχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας στο 8ο Δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων για να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης. Η παραχώρηση έγινε με απόφαση της Γενικής Γραμματέα Βίκυς Ευταξά μετά από σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου.
 «Ο διαδραστικός πίνακας είναι ένα εργαλείο δεν υποκαθιστά τη σκέψη», τόνισε η Γενική Γραμματέας απευθυνόμενη στους μαθητές κατά την επίσκεψή της, το πρωί της Παρασκευής (19/12/2014) στη σχολική αίθουσα όπου και θα τοποθετηθεί ο πίνακας.

 Η κα Ευταξά παρουσία της Δ/ντριας του σχολείου Ευαγγελίας Βώττη και της δασκάλας της ΣΤ΄ τάξης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά και να ανταλλάξει απόψεις για το ρόλο των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και το παιχνίδι.
 Στη συνέχεια στο γραφείο της Δ/νσης συναντήθηκε με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Βίκυ Λέτσιου και συζήτησαν ζητήματα που τους απασχολούν.
 Η Γενική Γραμματέας αναφερόμενη στην απόφασή της να ανταποκριθεί στο αίτημα των γονέων υπογράμμισε πως «με την παραχώρηση του διαδραστικού πίνακα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προσπαθούμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ψηφιακή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην Εκπαίδευση, καθώς πιστεύουμε πως η εισαγωγή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην εκπαίδευση και η παιδαγωγική αξιοποίησή τους επιφέρουν ουσιαστικές καινοτομίες τόσο στα μέσα διδασκαλίας όσο και στη διδακτική διαδικασία». Κατέστησε ωστόσο σαφές πως «η γνώση είναι το πρωταρχικό και κατακτιέται με επίπονη προσπάθεια και κόπο από όλους».
 Από την πλευρά τους τόσο η Διευθύντρια όσο και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ευχαρίστησαν τη Γενική Γραμματέα για την απόφασή της.
 

ΠΗΓΗ: www.apdhp-dm.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: