powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος έψαλε τα κάλαντα στον Αλέξη Τσίπρα


Τα παραδοσιακά ηπειρώτικα κάλαντα στον Αλέξη Τσίπρα  έψαλε  και φέτος η χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδία Ελλάδος, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα, την Βουλευτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη και τον εκπρόσωπο Τύπο Πάνο Σκουρλέτη, αλλά και του συνόλου των εργαζομένων στο κτίριο της Κουμουνδούρου, σε κλίμα ευφορίας, ενόψει αναμενομένων ευνοϊκών πολιτικών εξελίξεων, υποδέχθηκε τους Απόδημους Ηπειρώτες για να του ψάλουν τα χριστουγεννιάτικα ηπειρώτικα παραδοσιακά κάλαντα.

Πλέον τούτου, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έχει προσωπική γνωριμία τόσο με τους περισσότερους, από τα μέλη του  Δ.Σ. της ηπειρώτικης αποδημικής οργάνωσης, όσο και με αρκετούς χορωδούς, με καταγωγή από την ορεινή περιοχή των Τζουμέκων, που είναι η καταγωγή του, κάθοσον είναι ενεργό μέλος της ηπειρωτικής αποδημίας της Αττικής και μέσω της Αδελφότητας των Αθαμανιτών Άρτας που είναι ενεργό μέλος, της αδελφότητας του χωριού του ΑΘαμάνιου Τζουμέρκων, συμμετέχει και παρακολουθεί τις δράσεις του ηπειρώτικου αποδημικού κινήματος.

Την χορωδία παραδοσιακής μουσικής συνόδευαν ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Οικονόμου, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Κώστας Ζηκόπουλος, ο Έφορος Τύπου Σπύρος Τζίμας, η Ειδική Γραμματέας Ελευθερία Σιαμέτη και τα μέλη του Δ.Σ. Ζαχαρίας Καψάλης, Ηλέκτρα Κίκη, Σταματία Δάλλα και Χριστόφορος Ευθυμίου.

Μουσικά την χορωδία υποστήριξε η κομπανία των ''Λαλητάδων'' του εξαίρετου κλαρινίστα από τα Τζουμέρκα Δημήτρη Ρίζου.
 Η Χορωδία αφού έψαλε τα παραδοσιακά ηπειρώτικα κάλαντα, τραγούδησε σκοπούς της Ηπείρου και των Τζουμέρκων, με πρώτο τραγούδι το ''Τζουμέκα μου περήφανα, βουνά μου πενεμένα'',  ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους.

Να είστε ο «απελευθερωτής της φτώχειας του λαού» ευχήθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, Γιώργος Οικονόμου, δωρίζοντας του ένα βιβλίο για την απελευθέρωση Ηπείρου και των Ιωαννίνων το 1912-13, επισημαίνοντας στον Αλέξη Τσίπρα πως «από εσάς περιμένουμε πολλά».
«Οι Ηπειρώτες είναι υπερήφανος λαός, που έχει πάντα ψηλά το κεφάλι», τόνισε ο  Aλέξης Τσίπρας και ευχήθηκε ''η χρονιά που έρχεται να ειναι χρονιά αξιοπρέπειας και αισιοδοξίας''.

 Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του χαιρέτησε έναν προς ένα τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΣΕ, τα μέλη της Χορωδίας και τα μέλη της κομπανίας των ''Λαλητάδων'', ανταλλάσσοντας  μαζί τους απόψεις, για τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Οι περισσότεροι από τα μέλη της χορωδίας είπαν στον Αλέξη Τσίπρα ότι ''του χρόνου θα έλθουμε στου Μαξίμου, να σου τα πούμε εκεί''.

Προσφέθηκαν σε όλους εδέσματα ηπειρώτικης κουζίνας και γλυκίσματα, αλλά και ηπειρώτικο τσίπουρο.

Και του χρόνου.
Δείτε τα video
 http://youtu.be/PjJBYPJ2F_U
 http://youtu.be/E6-aagkUQVk

Δεν υπάρχουν σχόλια: