powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Έρχεται κακοκαιρία με βροχές, χιόνια και τσουχτερό κρύο

Τσουχτερό κρύο, με το θερμόμετρο να δείχνει πολύ πιο κάτω από το 0, χιόνια και ισχυρές βροχές θα «σαρώσουν» σήμερα και αύριο την χώρα μας, με την κακοκαιρία να συνεχίζεται τις μέρες της Πρωτοχρονιάς!

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα, Τρίτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο κεντρικό, ανατολικό και νότιο Αιγαίο, το Ιόνιο και στην Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας, την Μακεδονία, τη Χαλκιδική και τη Θράκη.
 Κατά την διάρκεια της ημέρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και  θα χιονίσει σε πολλές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας, στη βόρεια Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και πιθανόν στις Σποράδες, ενώ χιονόνερο αναμένεται στα νότια και δυτικά τμήματα.
 Το θερμόμετρο θα δείξει από -11 έως -4 βαθμούς στη δυτική Μακεδονία, από -5 έως 4 στη βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 3 στην κεντρική, από 2 έως 6 στην Ήπειρο, από 5 έως 11 στη δυτική Ελλάδα, από 2 έως 9 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 4 στα νησιά του βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου, από 6 έως 11 στις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο και από 9 έως 18 στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην Αττική, ο υδράργυρος θα «παίξει» μεταξύ 4 και 8 βαθμών και στη Θεσσαλονίκη θα «αγγίξει» έως 2 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ, και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και, σταδιακά, θα στραφούν σε ανατολικούς 6 με 7 μποφόρ.


Την Τετάρτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά περιόδους, ενώ από την Πέμπτη, πρώτη μέρα του 2015, θα αρχίσουν να εξασθενούν από τα βόρεια, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να παραμένουν και να προκαλούν παγετό, που σε κάποιες περιοχές θα είναι ολικός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: