powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΕΜΥ: Επιδείνωση καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες  της Κυριακής (28-12-2014).
Αναλυτικά:
Την  Κυριακή (28-12-2014) από τις πρωινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Μακεδονία. 
Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά αυτών των ηπειρώτικων περιοχών και πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές της ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο περίπου στα 700 μέτρα.
Από το απόγευμα σταδιακά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νύχτα στις ανατολικές νησιώτικες περιοχές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Παράλληλα θα επικρατήσουν νοτιάδες στα πελάγη, που το πρωί πρώτα στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ.
Τη Δευτέρα (29-12-2014) τα ισχυρά φαινόμενα από τις πρωινές ώρες θα περιοριστούν στα δυτικά, τα βόρεια (κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη), τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: