powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

"Σύλλογος Λαϊκής Αλληλεγγύης Ελλάδας Αττικής" Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Αθηναίων Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Αλληλέγγυα Παιδεία

"Ο Σύλλογος Λαϊκής Αλληλεγγύης Ελλάδας δημιουργήθηκε το 2013 ως πρωτοβουλία μιας ομάδας πολιτών, που µε συλλογικό τρόπο, επιθυμούν να απαντήσουν στην ανθρωπιστική διάσταση της κρίσης, που πιστεύουν και εμπιστεύονται την αλληλεγγύη σαν µέσο για να προωθηθεί η αγωνιστική στάση ζωής.
Η «Λαϊκή Αλληλεγγύη» πρεσβεύει ότι η ένταξη των ανθρώπων σε ομάδες όπου δημιουργούνται δεσμοί εμπιστοσύνης και συντροφικότητας, απελευθερώνει την ανθρώπινη δημιουργία, διευκολύνει την επικοινωνία και, τελικά, διευρύνει την κοινωνική συμμετοχή, την ανάδειξη των προβλημάτων, τη συλλογική παρέμβαση και την άσκηση πίεσης για την επίλυση τους.

Μεγάλη ανταπόκριση, από γονείς και μαθητές, στο κάλεσμα του συλλόγου μας "Λαϊκή Αλληλεγγύη Ελλάδας" για την διανομή σχολικών τσαντών και αναλώσιµης γραφικής ύλης (τετράδια, κασετίνες, μολύβια κλπ) που έλαβε χώρα την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου (ανοιχτό κάλεσμα για όλους) στην αίθουσα τύπου της ΕΣΗΕΑ και στην συνέχεια στα γραφεία μας, και σε κατά τόπους σημεία που επιλέχθηκαν με ιδιαίτερης ευαισθησίας κοινωνικά κριτήρια.
Αφορµή για την επιλογή αυτής της δραστηριότητας αποτέλεσε η έναρξη µιας από τις δυσκολότερες σχολικές χρονιές για τους µαθητές, τους γονείς, τους δασκάλους. Είναι ανάγκη να αναδειχθούν τα προβλήµατα και να στηριχθούν έµπρακτα, το δηµόσιο σχολείο και η πρόσβαση σε αυτό.
Ο σύλλογος µας πιστεύει ότι, οι ελλείψεις και οι αδυναµίες, δεν επιτρέπεται να οδηγήσουν σε αποµάκρυνση των παιδιών από τη χαρά της µάθησης και την ισότιµη συµµετοχή στην σχολική ζωή.
Με το σύνθηµα «Κανένα παιδί χωρίς σχολική τσάντα και τετράδια» ευελπιστούµε, να βάλουµε ένα λιθαράκι στην διεκδικητική προσπάθεια για ένα δηµόσιο σχολείο που θα υπηρετεί τις πραγµατικές ανάγκες των σηµερινών µαθητών και αυριανών πολιτών, που θα διαµορφώνει πνευµατικά καλλιεργηµένους και χειραφετηµένους ανθρώπους µε κριτική σκέψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: