powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Η Ήπειρος τιμώμενος προορισμός στην Κύπρο



Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η προωθητική ενέργεια που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Κύπρου και την Ελληνική Πρεσβεία στην Κύπρο για την τουριστική προβολή της Ηπείρου, την προηγούμενη εβδομάδα στην κατοικία του Έλληνα Πρέσβη στην Λευκωσία. Απόρροια αυτής ήταν η επιβεβαίωση της αύξησης των αεροπορικών πτήσεων κατά τους θερινούς μήνες από την Κύπρο προς την Ήπειρο.
Η εκδήλωση, ήταν μια στοχευμένη δράση δημοσίων σχέσεων προβολής της Ηπείρου στους 40 σημαντικότερους τουριστικούς πράκτορες της Κύπρου και σε πλήθος παραγόντων του τουριστικού κλάδου, η οποία περιελάμβανε και βραβεύσεις τεσσάρων κορυφαίων Κύπριων touroperatorsγια το 2013, που έφεραν χιλιάδες Κύπριους τουρίστες στον τόπο μας.
Κατά τη διάρκεια της, έγινε αναλυτική παρουσίαση της Ηπείρου ως προορισμού των τεσσάρων εποχών, με εκτενές οπτικοακουστικό υλικό που είχε προετοιμαστεί ειδικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας και Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου. Στη συνέχεια ακολούθησαν απευθείας συναντήσεις του κ. Στρ. Ιωάννου με τους τουριστικούς πράκτορες, στους οποίους παρασχέθηκαν πρόσθετες και εξειδικευμένες πληροφορίες για το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου.
Κατά τις συναντήσεις επισημάνθηκε η μεγάλη επιτυχία της πρώτης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Ηπείρου με την Κύπρο το 2014 και ανακοινώθηκε ότι για το καλοκαίρι του 2015 προγραμματίζονται επιπλέον δυο πτήσεις κάθε εβδομάδα.
Ηπειρωτική γευσιγνωσία
Η παρουσίαση περιελάμβανε και γευσιγνωσία, για την οποία είχαν κληθεί από την Περιφέρεια στην Κύπρο σεφ από την Ήπειρο, οι οποίοι μαγείρεψαν και παρουσίασαν παραδοσιακές Ηπειρωτικές συνταγές, χρησιμοποιώντας κατ' εξοχήν προϊόντα από την περιοχή μας, που συνοδεύτηκαν από κρασιά και γλυκά επίσης Ηπειρωτικών επιχειρήσεων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι Υπουργείων, ΚΟΤ, ACTA, ΠΑΣΥΞΕ, ΣΤΕΚ, ΚΕΒΕ, ΕΒΕ, δημοσιογράφοι, καθώς επίσης και όλοι οι μεγάλοι παράγοντες του τουριστικού κλάδου.
Οι εκπρόσωποι του Κυπριακού τουρισμού εξέφρασαν στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου την απόλυτη ικανοποίησή τους για την αναλυτική παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου, προσθέτοντας ότι μέσω αυτής είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και νέους ενδιαφέροντες - άγνωστους μέχρι τώρα σε αυτούς- προορισμούς και αξιοθέατα.
Εκτενής προβολή
Η εκδήλωση καλύφθηκε από το μεγαλύτερο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό κανάλι της Κύπρου "Σίγμα", τον ΑΝΤ1 Κύπρου και το κρατικό ΡΙΚ.
Την επομένη της εκδήλωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό "Σίγμα", σε ειδική εκπομπή – αφιέρωμα στην Ήπειρο, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε παρουσίαση των αξιοθέατων της περιφέρειας μας, ενώ υπήρχε και ξεχωριστή ενότητα μαγειρικής κατά την οποία οι Ηπειρώτες σεφ μαγείρεψαν σε πραγματικό χρόνο Ηπειρωτικά παραδοσιακά φαγητά.
Δηλώσεις Αντιπεριφερειάρχη Στρ. Ιωάννου
Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για την Τουριστική Ανάπτυξη κ. Στράτος Ιωάννου, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης, τονίζοντας και τα εξής:
«Η επιτυχία της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν πραγματικά πέραν των προσδοκιών μου. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακή η θέρμη με την οποία μας αγκάλιασαν και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι Κύπριοι τουριστικοί πράκτορες, τόσο για τους παραθαλάσσιους προορισμούς, όσο και για τους ορεινούς όγκους, τον υδάτινο πλούτο, τα πέτρινα γεφύρια, τις υπαίθριες δραστηριότητες, τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της Ηπείρου. Μέσω αυτής της ενέργειας ενδυναμώθηκαν οι επαφές με τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία της Κύπρου. Η Ήπειρος έχει πλέον ενσωματωθεί ως προορισμός στα τουριστικά προγράμματα που προωθούν τα τουριστικά πρακτορεία στο κοινό της Κύπρου. Τα αποτελέσματα είναι χειροπιαστά, θα υπάρχουν δυο πτήσεις κάθε εβδομάδα το επόμενο καλοκαίρι.»
Καταλήγοντας πρόσθεσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω τους Ηπειρώτες παραγωγούς που προσφέροντας μας τα προιόντα τους συντέλεσαν στο να έχει η συγκεκριμένη ενέργεια ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, τους Ηπειρώτες σεφ μας που κατέπληξαν τους καλεσμένους με τα Ηπειρώτικα εδέσματα που ετοίμασαν, καθώς και τον ΕΟΤ Κύπρου και την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο για την άρτια συνεργασία που είχαμε στη διεκπεραίωση της συγκεκριμένης προωθητικής ενέργειας για την Ήπειρο».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: