powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στη Γενική Γραμματέα Βίκυ Ευταξά



Τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Βίκυ Ευταξά, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (15/12/2014) η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την επίσκεψή της στα Ιωάννινα.
Η κα Μπακογιάννη συνοδευόμενη από τον Υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, τοπικά στελέχη του κόμματος και συνεργάτες του γραφείου της, επισκέφθηκε την κα Ευταξά στο γραφείο της και αντάλλαξαν απόψεις για σημαντικά ζητήματα όπως αυτό της κοινής προσπάθειας όλων για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά και των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων που έχει θέσει η Κυβέρνηση για την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.
Η Γενική Γραμματέας, ενημέρωσε την κα Μπακογιάννη για τη ουσιαστική και στενή συνεργασία που έχει αναπτύξει με όλους τους φορείς των δύο Περιφερειών και έχει ως στόχο να τεθούν οι βάσεις ώστε μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν, να τονωθεί η επιχειρηματικότητα, η απασχόληση, και η οικονομία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Ταυτόχρονα, τέθηκαν και τα ζητήματα που αφορούν στις βασικές υποδομές και τα δίκτυα μεταφορών όπως είναι η Ιόνια οδός, το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το λιμάνι Ηγουμενίτσας κ.α. καθώς και οι δράσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα, με έμφαση στη μεταποίηση προϊόντων του πρωτογενούς τομέα στον οποίο τόσο η Ήπειρος όσο και η Δυτική Μακεδονία διακρίνονται με ιδιαίτερα ποιοτικά προϊόντα.
Τέλος η Γενική Γραμματέας προσέφερε στην κα Μπακογιάννη ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας και ένα αντιπροσωπευτικό έργο της γιαννιώτικης τέχνης της αργυροχρυσοχοΐας.
   
ΠΗΓΗ: www.apdhp-dm.gov.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: