powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα και αύριο αναμένεται επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, οι οποίες ενδεχομένως να επεκταθούν, κατά τόπους και σε πεδινές περιοχές.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, εφιστά την προσοχή όλων όσων κινούνται ή πρόκειται να κινηθούν στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, οι οποίοι πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Σε περίπτωση χιονοπτώσεων θα ήταν χρήσιμο – και έως καθαριστούν οι δρόμοι – να αναβληθούν οι μη επείγουσες μετακινήσεις.
Σημειώνεται ότι τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη χιονόπτωση που σημειώθηκε τη νύχτα Δευτέρας προς Τρίτη, σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου, αντιμετωπίστηκαν άμεσα με τη συνεργασία των κατά τόπους υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων, της Τροχαίας και των Δήμων.
Επίσης σήμερα το πρωί στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Διευθυντή του Γραφείου Ιωαννίνων της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» κ. Θεμιστοκλή Σιόντη και του Διευθυντή του τμήματος Αποχιονισμού της Εταιρείας κ. Φιλ. Μέρμηγκα, με αντικείμενο όπως δήλωσε ο Διευθυντής Π. Π. κ. Δ. Μαυρογιώργος τον συντονισμό για τον αποχιονισμό της Εγνατίας.

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: