powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Προβλήματα ηλεκτροδότησης άφησε πίσω της η κακοκαιρία

Προβλήματα προκλήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας Τετάρτης προς Πέμπτη από την καθολική σχεδόν χιονόπτωση που σημειώθηκε στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Ηπείρου.
Αυτά αφορούσαν κυρίως στην διακοπή της ηλεκτροδότησης αλλά και των τηλεπικοινωνιών σε πολλές περιοχές του νομού, αφού στα ορεινά σημεία το ύψος του χιονιού έφτασε ακόμα και τους 70 πόντους.
Σε περιοχές του Μετσόβου, του Πωγωνίου και της Κόνιτσας, η χιονόπτωση «πάγωσε» την ηλεκτροδότηση αλλά και τα καλώδια του ΟΤΕ, ενώ λόγω των καιρικών συνθηκών η αποκατάσταση των βλαβών είναι πολύ δύσκολη.
Σε ότι έχει να κάνει με το οδικό δίκτυο με την συνεργασία των κατά τόπους τμημάτων της Τροχαίας, μηχανήματα της Περιφέρειας, των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας, καθώς και μισθωμένα ιδιωτών, εργαζόταν συνεχώς για τον αποχιονισμό των Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού δικτύου, καθώς και των Δήμων για τα Δημοτικά Δίκτυα, περιορίζοντας στο ελάχιστο τα προβλήματα που εμφανίστηκαν.
Σε πλήρη ετοιμότητα είναι και ο μηχανισμός της Π.Ε. Πρέβεζας, από την οποία σε προκαθορισμένα σημεία έχει αποθηκευτεί αλάτι για την αντιμετώπιση του παγετού.
Σταδιακά από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης αποκαταστάθηκε η συγκοινωνία με όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες. Επίσης μετά από απόφαση Περιφέρειας και Δήμου, δεν λειτούργησαν τα σχολεία στο Δήμο Μετσόβου, ενώ κι ένα σχολείο στην Κόνιτσα δε λειτούργησε εξαιτίας της διακοπής του ρεύματος.
Τέλος στην Εγνατία τα προβλήματα δεν ήταν σημαντικά με μόνη δυσκολία αυτή που συνάντησαν οι οδηγοί στην έξοδο προς Τρίκαλα, αφού τα σταματημένα φορτηγά είχαν σχεδόν κλείσει την κυκλοφορία.
Από την Πολιτική Προστασία και με δεδομένες τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για πτώση της θερμοκρασίας και παγετό τις επόμενες ημέρες, συνιστάται σε όλους τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: