powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη του Βασίλη Τσίρκα, και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργου Δέδε, στην έδρα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων


Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3-3-2017 η επίσκεψη του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γ. Δέδε, στην έδρα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Κ. Τζουμέρκων, Μαρίνο Γαρνέλη, και συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας και το Δημοτικό Συμβούλιο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα έργα υποδομής που πρόκειται να υλοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων και μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για την τοπική ανάπτυξη και την άρση της απομόνωσης.
Ειδικότερα υπήρξε εκτενής αναφορά στην ένταξη των έργων οδοποιίας στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ και διαπιστώθηκε επιτόπου η πρόοδος των απαιτούμενων μελετών, ώστε να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση των έργων.
Νωρίτερα, ο κ. Δέδες, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, Β. Ψαθά, και τον Δήμαρχο Γ. Καραϊσκάκη, Π. Μίγδο, επισκέφτηκαν το σημείο του οδικού δικτύου Άνω Καλεντίνη - Διχομοίρι - Ρετσιανά - Καστανιά στη θέση Μαραθόρεμα που έχει υποστεί ζημιά, προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους, με σκοπό τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων για την αποκατάστασή του.
Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Άρτας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, των Δημάρχων του Νομού και υπηρεσιακών παραγόντων, με θέμα την πορεία των έργων του Νομού Άρτας που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων για το ΠΔΕ του 2017 στη βάση της μελετητικής ωριμότητας των απαιτούμενων έργων. 
Να σημειωθεί ότι στο Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων του 2016 έχουν ενταχθεί τα παρακάτω έργα:
•  Γεφύρωση του ποταμού Αράχθου στο ύψος του «Τριγώνου» με τις απαιτούμενες προσβάσεις.
•   Συντήρηση/βελτίωση της επαρχιακής Οδού Μεσόπυργος – Αυλάκι (όρια ΠΕ Άρτας).
•   «Βελτίωση και άρση επικινδυνότητας οδού Καταρράκτης–Βουργαρέλι» και «Βελτίωση και άρση επικινδυνότητας παράκαμψης Αθαμανίου και οδικός άξονας Αθαμάνιο-Θεοδώριανα».
•  Ολοκληρώνεται η επικαιροποίηση της μελέτης για την ανακατασκευή του παλαιού Δικαστικού Κτιρίου Άρτας.
Ήδη από τους εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2015 προωθήθηκαν και χρηματοδοτούνται:
•  Προκήρυξη της μελέτης με τίτλο «Αντιπλημμυρική προστασία Άρτας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής που διέρχεται ο Άραχθος ποταμός, μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο», με προϋπολογισμό 4.000.000 €.
•   «Εγκιβωτισμός Ρέματος Κατσαρέλου» στον Δήμο Νικολάου Σκουφά, με προϋπολογισμό 1.000.000 €.
•   Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας τόσο στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη, όσο και στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων.
•   «Εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και προστασίας της παλαιάς γέφυρας Άρτας», προϋπολογισμού 700.000 €.  
Ταυτόχρονα προγραμματίζονται οι νέες εργασίες για την ολοκλήρωση και πλήρη λειτουργία των αρδευτικών δικτύων Πέτα - Κομπότι και πεδιάδας Άρτας, ενώ προωθείται και η χρηματοδότηση της βελτίωσης και αναβάθμισης του οδικού άξονα «Τετράκωμο – Καστανιά», αλλά και έργα οδοποιίας στην πεδιάδα της Άρτας (όπως η βελτίωση της οδού Άγιος Σπυρίδωνας – Βίγλα), τα οποία θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε στον βαθμό που αυτά τυγχάνουν μελετητικής ωριμότητας και ετοιμότητας.
Με συστηματική δουλειά και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της περιοχής διεκδικήσαμε και πετύχαμε να χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του Νομού της Άρτας. Τώρα είναι η ώρα των αυτοδιοικητικών παραγόντων να δράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά και σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Προτεραιότητά μας είναι τα αναπτυξιακά έργα πνοής και υποδομών που τα έχει στερηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια η Άρτα, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, τον τουριστικό αναπροσανατολισμό της και την έξοδο από την απομόνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: