powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Συνάντηση του Γιάννη Στέφου με την κ. Ράνια Αντωνοπούλου Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Ο Γιάννης Στέφος συναντήθηκε την Πέμπτη 23/3/2017 με την κ. Ράνια Αντωνοπούλου Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και τα θέματα, που συζητήθηκαν, αφορούν τα επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων που θα υλοποιηθούν και τις νέες δυνατότητες που δίνει ο νόμος 4430/2016 για την ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας καθώς και τα εργαλεία υποστήριξης της.
Η κ. Αντωνοπούλου έθεσε το πλαίσιο μέσα στο οποίο, θα κινηθεί το υπουργείο αναφορικά με τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης στο επόμενο χρονικό διάστημα, περιγράφοντας αναλυτικά τους στόχους της κυβέρνησης για την δημιουργία 100.000-150.000 θέσεων εργασίας κατ’ έτος, από τις οποίες οι μισές περίπου θα αφορούν Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Επίσης, στόχος είναι να δημιουργηθούν έως 55.000 θέσεις εργασίας για νέους με υψηλά προσόντα, με σκοπό την συγκράτηση των νέων στη χώρα. Επιπλέον, αναφέρθηκαν και οι στόχοι για ειδικά προγράμματα απασχόλησης, που θα αφορούν νέους ανέργους 22-29 ετών αλλά και ανέργους άνω των 55 ετών.
Αναφορικά με τον νόμο 4430/2016 η κ. Αντωνοπούλου υπογράμμισε ότι, για την κυβέρνηση η ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας συνιστά μοχλό παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Πρόκειται για την συνεργατική- συνεταιριστική επιχειρηματικότητα, που δεν αποσκοπεί μόνο στο κέρδος αλλά στην κάλυψη των βιοποριστικών αναγκών των μελών και των εργαζομένων των κοινωνικών επιχειρήσεων, την κάλυψη κοινωνικών αναγκών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, όπως είπε η κ. Αντωνοπούλου, η Κ.ΑΛ.Ο δίνει τη δυνατότητα στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν χρηματοδοτικά εργαλεία από το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας και το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο κ. Στέφος τόνισε τα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν το νομό Ιωαννίνων στο μείζoν πρόβλημα της ανεργίας ιδιαίτερα των νέων αναγνωρίζοντας, όμως, τα θετικά βήματα, που πραγματοποιούνται από την πλευρά του Υπουργείου. 
Κλείνοντας, προσκάλεσε την υπουργό στην υλοποίηση ημερίδας στην πόλη των Ιωαννίνων με θέμα την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την δυνατότητα επιχορήγησης συνεταιριστικών εγχειρημάτων, πρόσκληση που δέχτηκε με χαρά η κ. Υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: