powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Δήμος Δωδώνης: Απάντηση για το θέμα του Τοπικού Αστυνόμου

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με την ίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος και την τοποθέτηση Τοπικών Αστυνόμων, από τον Δήμο Δωδώνης γίνονται γνωστά τα εξής:
Πριν ακόμη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Δήμος Δωδώνης είχε προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης για την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στα γεωγραφικά του όρια, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαλε στην καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής και στην αύξηση του αισθήματος ασφάλειας.
Μόλις το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση (Νοέμβριος 2015) ο Δήμος ήταν παρών. Στην πρώτη παρουσίαση που έγινε στα Ιωάννινα ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης κατέθεσε την πρότασή του και στη συνέχεια ενημέρωσε διεξοδικά το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, το ανώτερο όργανο του Δήμου, ομόφωνα έλαβε απόφαση, στο τέλος Νοεμβρίου του 2015, η οποία έχει δύο σκέλη:
- Το πρώτο αφορά στην παραχώρηση της χρήσης του πρώτου ορόφου του πρώην δημαρχείου Σελλών (Τύρια) προκειμένου να στεγαστεί το νεοιδρυθέν Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης.
- Το δεύτερο αφορά, στην παραχώρηση γραφείων στις έδρες των τριών άλλων Δημοτικών Ενοτήτων (Αγίου Δημητρίου, Δωδώνης, Λάκκας Σουλίου) και στην κάλυψη των λειτουργικών δαπανών για την εγκατάσταση Τοπικού Αστυνόμου.
Από την Δημοτική Αρχή έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες, με συντονισμό και χωρίς άναρθρες κραυγές, ώστε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να υλοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό.
Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε ενημέρωση όλων των βουλευτών του Νομού Ιωαννίνων καθώς και μόνιμος δίαυλος συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία. Σημειώνεται πως ουδέποτε εκφράστηκε από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας άρνηση για εγκατάσταση Τοπικού Αστυνόμου στα Δερβίζιανα.
Ως εκ τούτου δεν χρειάστηκαν ούτε καταγγελτικές ανακοινώσεις, ούτε επιστολές διαμαρτυρίες, καθώς τα αιτήματα που Δήμου τύγχαναν θετικής αντιμετώπισης. Ο Δήμος βρήκε "ανοιχτές θύρες" τόσο στην πολιτική όσο και την φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης είχε μακρά και γόνιμη συνεργασία με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Κώστα Σκούμα.
Τα αποτελέσματα των ενεργειών αυτών θα φανούν σύντομα.
Η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος δεν αρέσκονται σε πανηγυρικές ανακοινώσεις, ούτε καπηλεύονται συλλογικές προσπάθειες,  θεωρώντας ότι τα αποτελέσματα των ενεργειών τους τα βλέπουν και τα αξιολογούν οι πολίτες. Εξάλλου αυτό που πράττουν, όπως προαναφέρθηκε, είναι η υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην κρίση των πολιτών αφήνει και τους ελάχιστους που το τελευταίο διάστημα βρήκαν πεδίο... δόξης στον Αστυνομικό Σταθμό Δερβιζιάνων - ο οποίος σημειωτέον προ πολλού είχε καταργηθεί εν τοις πράγμασι- και μέσω αυτού επιδιώκουν να αναδειχθούν σε "τοπάρχες".
Την απάντηση στην αυτοαποκαλούμενη επιτροπή αγώνα, δίνει άλλωστε η εξώδικη διαμαρτυρία Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων της Λάκκας Σουλίου, τα ονόματα και οι υπογραφές των οποίων χρησιμοποιήθηκαν σε κείμενα που συντάχθηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας, χωρίς ποτέ να έχουν συναινέσει με το περιεχόμενό τους. Η εξώδικη διαμαρτυρία έχει κοινοποιηθεί στους αποδέκτες που απευθύνονταν η "Επιτροπή Αγώνα".
Τέλος για την Δημοτική Αρχή, μοναδικό γνώμονα αποτελεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δωδώνης, το οποίο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και συνέβαλε ώστε το μοναδικό νέο Αστυνομικό Τμήμα που ιδρύεται στο Νομό Ιωαννίνων να βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: