powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ο Στέφανος Φούσας στο Αμερικάνικο Συνέδριο Καρδιολογίας στην Ουάσινγκτον


Ο κ. Στέφανος Φούσας στην κοινή του προεδρία με τους προέδρους
της Αμερικανικής και Γερμανικής Καρδιολογικής Εταιρείας
Στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον στο διάστημα 17-19 Απριλίου 2017, παραβρέθηκε και συμμετείχε ενεργά ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Σ. Διευθυντής-Ε. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Φούσας.
Εκεί σε ένα διεθνές συνέδριο που το παρακολουθούν τα μεγαλύτερα ονόματα της Καρδιολογίας παγκοσμίως ο κ. Φούσας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις σε όλα τα πεδία της Καρδιολογίας ενώ συμπροέδρευσε σε session με τους Προέδρους της Αμερικανικής και της Γερμανικής Καρδιολογικής Εταιρείας. 
Τέλος παρέστη σε συνάντηση με διαπρεπείς ιατρούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προέκυψαν τα εξής δεδομένα:
1) Σε ασθενείς με οικογενή χοληστερίνη που δεν είναι αποτελεσματική η αγωγή με τα συνήθη φάρμακα η αγωγή νέων φαρμάκων υποδορίως μπορεί να μειώσει τα συμβάματα (έμφραγμα-θάνατο) ακόμα και 20%.
2) Μέχρι σήμερα η διαδερμική τοποθέτηση βαλβίδας χωρίς χειρουργείο γίνονταν σε ασθενείς υψηλού κινδύνου για χειρουργείο. 
Προκύπτει πλέον ως συμπέρασμα ότι η διαδερμική τοποθέτηση βαλβίδας μπορεί πλέον να γίνεται και σε ασθενείς μεσαίου κινδύνου.
3)  Πλέον οι έρευνες δείχνουν ότι σε ασθενείς υψηλού κινδύνου και με στόχο την επαναγγειώσή τους είναι αναγκαία η λήψη αποφάσεων από Cardiac Team (Καρδιολόγοι, Καρδιοχειρούργοι, Αναισθησιολόγοι).
4)  Η εξέλιξη της Παιδοκαρδιο-ογκολογίας ως υποειδικότητας συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη θεραπεία και πρόγνωση νέων ασθενών με καρκίνο.
5) Είναι επιβεβλημένος τέλος ο πλήρης έλεγχος σε αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό και οι οποίοι λαμβάνουν φάρμακα που δεν πρέπει με στόχο να συμβάλλουν στην απόδοσή τους. 
Η άσκηση χωρίς χορήγηση φαρμάκων ευρύτερα προσφέρει τα μέγιστα στον ανθρώπινο οργανισμό.
Το γενικότερο συμπέρασμα που βγήκε και εφέτος σύμφωνα με τον κ. Φούσα είναι ότι η Ελλάδα διαθέτει αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό που διαπρέπει στο εξωτερικό αλλά αποτελεί σημαντική προτεραιότητα η χώρα να οργανώσει ένα αποτελεσματικό και με ποιοτικές υπηρεσίες δημόσιο σύστημα υγείας των επόμενων δεκαετιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: