powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Συνάντηση του Γιάννη Καραγιάννη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη


Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, μαζί με αντιπροσώπους ρουμανικών εταιρειών του αγροδιατροφικού τομέα και εισαγωγείς ελληνικών τροφίμων και ποτών στην αγορά της Ρουμανίας που επισκέφτηκαν τη χώρα μας με αφορμή την διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo 2017, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον υφυπουργό κ. Βασίλη Κόκκαλη και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες σύστασης μικτών επιχειρήσεων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων στον κτηνοτροφικό τομέα, η ανάπτυξη συνεργασίας σε ζητήματα δενδροκομίας (με έμφαση στην καλλιέργεια καρυδιάς) καθώς και η καλύτερη προώθηση και προβολή των ελληνικών προϊόντων στη ρουμανική αγορά.
Θετική εντύπωση προκάλεσε στην ελληνική πλευρά, η αναφορά των Ρουμάνων αντιπροσώπων στην πλήρη εφαρμογή της - ενσωματωμένης στο νομικό πλαίσιο της χώρας τους - Κοινοτικής Οδηγίας, που αφορά τους χρόνους πληρωμής των παραγωγών νωπών και ευπαθών προϊόντων από τις αλυσίδες λιανεμπορίου.
Ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε λεπτομερώς τους παρευρισκόμενους για τις παραγωγικές δυνατότητες της Ηπείρου και τους κάλεσε να επισκεφθούν την περιοχή για να γνωρίσουν από κοντά τους παραγωγούς των ποιοτικών της προϊόντων.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο βουλευτής έθεσε στον υφυπουργό τα προβλήματα του κλάδου της πτηνοτροφίας της Ηπείρου και κυρίως την αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου που χορηγήθηκαν στους πτηνοτρόφους για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών το 2006 και για την αντιμετώπιση της έντονης ανόδου των τιμών των ζωοτροφών το 2008. Ο κ. Κόκκαλης ενημέρωσε πως για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ήδη δρομολογηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: