powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάδειξη Οριστικού Ανάδοχου για την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων


Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξ. Καχριμάνη,  ανάδειξε τον οριστικό Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ) (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Μ.Α.Ε.Ε.Σ.), για το έργο της "Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων" της Περιφέρειας Ηπείρου.
Μετά τη σημερινή εξέλιξη η σύμβαση θα προωθεί προς έλεγχο και έγκριση στο  Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε αμέσως μετά  να ξεκινήσει η κατασκευή της μονάδας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Οικονομική Επιτροπή η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού κ. Τατιάνα Καλογιάννη, αν δεν υπάρξει καθυστέρηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, εκτιμάται η σύμβαση να υπογραφεί τον προσεχή Μάιο και σε 18 μήνες να έχει παραδοθεί σε λειτουργία η μονάδα.
Το τελικό σχέδιο έχει ελεγχθεί ενδελεχώς από το  Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Νικ. Μαντζούφα , ενώ η υλοποίηση του έργου, θα γίνει με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Το συνολικό κόστος του έργου (χωρίς το ενεργειακό τμήμα το οποίο θα χρηματοδοτηθεί απευθείας με ιδιωτικά κεφάλαια) προβλέπεται να ανέλθει σε 33 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 20 είναι εξασφαλισμένα από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα από πόρους που θα διαθέσει ο ιδιώτης.
Τέλος, όσον αφορά τις απαλλοτριώσεις, η Περιφέρεια όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης έχει καταθέσει τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών, ωστόσο τις υπόλοιπες διαδικασίες χειρίζεται αποκλειστικά το Ελληνικό Δημόσιο.
Αποφάσεις για δημοπρατήσεις έργων
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης τους διαγωνισμούς για τα έργα:  
"Προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.).
«Υδροδότηση Τ.Δ. Ραγίου Δήμου Φιλιατών», προϋπολογισμού € 145.000.
«Διαμόρφωση κόμβου εισόδου Νεοχωρίου μετά απαλλοτριώσεων» (Π.Ε. Άρτας) προϋπολογισμού € 310.000.
«Βελτίωση οδικής σύνδεσης της  οδού 49 Μαρτύρων με το Β΄ Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 62.000.
"Συμπληρωματικές εργασίες στο αρδευτικό δίκτυο περιοχής ΤΟΕΒ Πόρου Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων», προϋπολογισμού  200.000€.
Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ανάδειξε τον ανάδοχο του έργου  «Διαγράμμιση επαρχιακού οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας στα τμήματα (Πράμαντα - Μελισσουργοί, Γέφυρα Πλάκας – Άγναντα και Κυψέλη - Βουργαρέλι)», προϋπολογισμού € 80.000. Ανάδοχος αναδείχτηκε η ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: