powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ο Βασίλης Τσίρκας, συνυπέγραψε ερώτηση σχετικά με την απονομή προσωρινής σύνταξης-ειδικής συνταξιοδοτικής προστασίας σε άτομα με αναπηρία


Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σχετικά με την απονομή προσωρινής σύνταξης - ειδικής συνταξιοδοτικής προστασίας σε άτομα με αναπηρία.
Η απονομή του δικαιώματος οριστικής σύνταξης σε άτομα με αναπηρίες ακολουθεί μια διαδικασία με εξέταση πολλών δικαιολογητικών που προσθέτει καθυστέρηση στην αναγνώριση του δικαιώματος, με τη  χρονική διαδικασία να υπερβαίνει πολλές φορές και τον ένα χρόνο.
Οι συμπολίτες μας με αναπηρίες, ωστόσο, δεν έχουν κανέναν άλλο πόρο και αναγκαστικά εξαρτώνται από μέλη της οικογένειάς τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που οι οικογένειες δεν μπορούν να συντηρούν τα αδύνατα μέλη τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βιοποριστούν και να καλύψουν τα βασικά έξοδα που απαιτούνται λόγω και των προβλημάτων υγείας που τους ταλαιπωρούν.

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε από την αρμόδια Υπουργό να δοθεί η δυνατότητα σε όσους καταθέτουν τις απαιτούμενες βεβαιώσεις και τα δικαιολογητικά αναπηρίας να λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη αναπηρίας,  καθώς και να ληφθούν μέτρα για την ειδική προστασία των ατόμων με αναπηρία κατά την συνταξιοδοτική διαδικασία, ώστε να εξετάζονται οι αιτήσεις τους με κάποια προτεραιότητα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: