powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Συνάντηση του Βασίλη Τσίρκα με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο



Συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Παναγιώτη Νικολόπουλο, πραγματοποίησε στην Πάτρα την Τρίτη 21/03 ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της 6ης ΥΠΕ στον Νομό της Άρτας.
Από την πλευρά του ο κ. Τσίρκας έθεσε το ζήτημα της επαναλειτουργίας και ενίσχυσης με ανθρώπινο δυναμικό του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, το θέμα της διαδικασίας προμήθειας νέου αξονικού τομογράφου και όλα τα ζητήματα που αφορούν την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Άρτας με έμφαση στην ανάγκη πρόσληψης επικουρικού και τακτικού προσωπικού.
Σημαντική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι η Άρτα ανήκει στις περιοχές που εντάσσονται στον σχεδιασμό για τη δημιουργία των νέων Τοπικών Μονάδων Υγείας, ενός πρωτοπόρου σχεδίου πρωτοβάθμιας περίθαλψης που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στον πολίτη και ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει από τον φόρτο περιστατικών τα δημόσια νοσοκομεία. 
Σημαντικές και σε ουσιαστική κατεύθυνση είναι οι μέχρι σήμερα παρεμβάσεις στον χώρο της Υγείας στον Νομό Άρτας:  
- Η μεταφορά του ΠΕΔΥ στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου που έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της λειτουργικότητάς του και την καλύτερη πρόσβαση των πολιτών.
-  Η πρόσληψη επικουρικών ιατρών.
- Η πρόσληψη δέκα υπαλλήλων γενικών καθηκόντων μέσω ΟΑΕΔ για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου και του ΚΕΦΙΑΠ.
- Η εξασφάλιση άμεσης πληρωμής των δεδουλευμένων του συνόλου των εργαζομένων.
- Η απομάκρυνση εργολάβων σίτισης και καθαριότητας με ταυτόχρονη κάλυψη των αντίστοιχων αναγκών μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας ευνοϊκότερων όρων.
- Η εξασφάλιση της ισότιμης, δωρεάν και καθολικής πρόσβασης όλων των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας.
Τα παραπάνω αποτελούν καίριες παρεμβάσεις στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας που αποτυπώνουν το δικό μας στίγμα στην κατεύθυνση της επανασύστασης του κοινωνικού κράτους.
Η Κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση και ήδη αναβαθμίζει τις παροχές της δημόσιας και δωρεάν Υγείας προς όφελος του λαού και των αναγκών του.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον δημόσιο χαρακτήρα των βασικών αγαθών και υπηρεσιών και σταδιακά επαναφέρουμε την κανονικότητα στο διαλυμένο σύστημα υγείας που παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση, με επανασχεδιασμό της λειτουργίας του με κανόνες διαφάνειας και εκπλήρωση του δημόσιου συμφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: