powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Άρτα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για εκβίαση και τοκογλυφία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού


Ο 32χρονος δράστης απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή τοκογλυφικών τόκων για χρηματικά ποσά που είχε δανείσει στον παθόντα, μετερχόμενος απειλές κατά της ζωής του σε περίπτωση μη αποπληρωμής των δανείων
Η ενδελεχής έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης και τοκογλυφίας, σε βάρος 29χρονου ημεδαπού.
Για την υπόθεση, συνελήφθη χθες (27-03-2017) το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης και της τοκογλυφίας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας 29χρονου ελεύθερου επαγγελματία για περιπτώσεις τοκογλυφίας και εκβίασης που λάμβαναν χώρα σε βάρος του, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά από τον παθόντα, την καταβολή τοκογλυφικών τόκων για χρηματικά ποσά που του δάνεισε, όταν επικαλέστηκε οικονομικές δυσκολίες.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Μάιο του 2016, ο παθών κατέβαλε το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ, ενώ είχε δανειστεί 6.000 ευρώ.
Επιπρόσθετα, μετά το πέρας της συμφωνημένης αποπληρωμής νέου δανείου με καινούριους τοκογλυφικούς όρους και καθώς ο παθών αδυνατούσε να καταβάλει το «οφειλόμενο» ποσό, ο 32χρονος άνδρας μετερχόμενος παράλληλα απειλές για τη ζωή του παθόντα, του αφαίρεσε ως ενέχυρο το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό του.
Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας , χθες (27-03-2017) το απόγευμα, συνελήφθη ο 32χρονος, ο οποίος προσήλθε σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης, προκειμένου να παραλάβει χρηματικό ποσό που αξίωνε εκβιαστικά.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε ο δράστης
το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του παθόντα
ονομαστικά ιδιωτικά συμφωνητικά αναγνώρισης χρέους ποσού.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του 32χρονου δράστη, συνελήφθησαν και δύο ακόμα υπήκοοι Αλβανίας, ένας 35χρονος και μία 40χρονη, (αδέλφια του 32χρονου), κατηγορούμενοι για το αδίκημα της αντίστασης.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση του 32χρονου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: