powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Εξετάσεις σε ανασφάλιστους πολίτες στην Κληματιά από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων


Οδοιπορικό Υγείας για τους ανασφάλιστους πολίτες του Νομού Ιωαννίνων

Ιδιαίτερη σημαντική αναδεικνύεται η πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, που αφορά προληπτικές εξετάσεις για ανασφάλιστους κατοίκους της υπαίθρου και το οποίο είναι υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Μάξιμου.

Την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία εξήρε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Μάξιμος, παρευρισκόμενος αδιάλειπτα καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης πρόληψης και εξέτασης πολιτών που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Ζίτσας στην Κληματιά και ο οποίος απηύθυνε «συγχαρητήρια για τη συνέργεια» στον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανο Φούσα, τονίζοντας ότι «συνανήκουμε ο ένας στον άλλον και πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα με τις πράξεις μας»  και μάλιστα -όπως είπε χαρακτηριστικά- σε «μια ύπαιθρο που μαραζώνει και χρειάζεται τη βοήθειά όλων μας».

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαν εθελοντικά είκοσι ιατροί από δεκαπέντε ειδικότητες, οι οποίοι προέβησαν σε ιατρικές εξετάσεις ανασφάλιστων κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος και των περιχώρων. Το πρόγραμμα περιλάμβανε και εισηγήσεις ενημέρωσης από ιατρούς και άλλους επιστήμονες για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων, για τη μάστιγα της εποχής που αποκαλείται «εθισμός στο διαδίκτυο».

Επίσης υπήρξε ομιλία για τους τρόπους αξιοποίησης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στο πλαίσιο της αποδοτικής εφαρμογής του Νόμου 4399/2016 από τον οικονομολόγο κ. Σπύρο Βασιλείου αλλά και των υφιστάμενων προοπτικών και δυνατοτήτων της περιοχής από τον έγκριτο εκπαιδευτικό κ. Ελευθέριο Γείτονα.       

Δεν υπάρχουν σχόλια: