powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Μετατάξεις προσωπικού και ανησυχία για την τύχη της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Κεφαλοβρύσου


Ανησυχία  και αβεβαιότητα για την τύχη της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Κεφαλοβρύσου, προκαλεί η τροπολογία η οποία κατατέθηκε από την Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κα Όλγα Γεροβασίλη, και αφορά στην δυνατότητα μετάταξης του προσωπικού.
Η τροπολογία χαρακτηρίζεται ως το πρώτο βήμα για να μπει λουκέτο στο εργοστάσιο της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Κεφαλοβρύσου, το οποίο τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Η Μεταλλουργική είναι η τελευταία μονάδα που λειτουργεί στην ακριτική περιοχή του Πωγωνίου.
Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο Δημόσιο και πρόκειται να ψηφιστεί την Παρασκευή από την Ολομέλεια της Βουλή.
Σύμφωνα με την τροπολογία δίνεται το δικαίωμα της μετάταξης στο προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των εταιριών «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ», «Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Μονοπρόσωπη ΑΕ» και «Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ΑΒΕ».

Η μετάταξη θα γίνεται σε υφιστάμενες κενές ή, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν, σε συνιστώμενες θέσεις σε υπηρεσίες του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των Δήμων και των Περιφερειών, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, εφόσον υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες στους φορείς αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: