powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

''Οι τελευταίες πεντάρες''. Το βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα Βαγγέλη Αυδίκου, παρουσιάζεται τη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00, στο Polis Art Cafe στη Στοά Βιβλίου, Πεσματζόγλου 5, Αθήνα


Η Πανηπειρωτική Συνοσπονδία  Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Αθήνας και οι Εκδόσεις Ταξιδευτής παρουσιάζουν το καινούριο μυθιστόρημα του Βαγγέλη Αυδίκου
Οι Τελευταίες πεντάρες, Αθήνα 2016-11-25
Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 8 το βράδυ, στο Polis Art Café, πάνω από τη στοά βιβλίου (Πανεπιστημίου και Σταδίου), στην Αθήνα.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Κώστας Κρεμμύδας, εκδότης περιοδικού Μανδραγόρας
Παντελής Μπουκάλας, ποιητής, δημοσιογράφος
Γιώργος Σταματόπουλος, δημοσιογράφος, συγγραφέας

Συντονιστής, Άρης Ραβανός, δημοσιογράφος

Βαγγέλης Αυδίκος, 
Οι τελευταίες πεντάρες, εκδόσεις Ταξιδευτής, Αθήνα 2016
Περίληψη
Ένα τάμα και μια υπόσχεση στην αγαπημένη του Νίκη και τον παππού του στέλνουν τον Σπυρίδωνα από το Λονδίνο στην Πρέβεζα. Η επίσκεψη γίνεται αφορμή να γνωρίσει μια άλλη πλευρά του παππού του. Η εικόνα με την οποία μεγάλωσε θρυμματίζεται. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Σκέψεις και καλά κρυμμένα μυστικά. Ανοίγει σιγά σιγά η κουρτίνα της λήθης που σκέπασε την πόλη και όσα έγιναν την εποχή εκείνη. Μια πόλη που χωρίστηκε στα δύο. Μια πόλη που επικράτησε η αλόγιστη βία. Ανθρώπινες σχέσεις που δοκιμάστηκαν. Ο φόβος που απλώθηκε παντού. Η σιωπή που έκλεισε τα στόματα των περισσοτέρων.
Όλα αυτά ως τη στιγμή που φτάνει ο Σπυρίδων. Όλοι πια ξύνουν τις πληγές και τη μνήμη τους. Αναφέρονται σε πάθη και αδυναμίες. Στην απρονοησία και τον φανατισμό. Σε όνειρα και προσδοκίες. Σε συγκρούσεις και απογοητεύσεις. Στον πόνο και την ερήμωση της πόλης. Σε έρωτες που πόνεσαν αλλά και ξεπέρασαν τις αντιθέσεις.
   Οι ανθρώπινες σχέσεις που δοκιμάζονται σε καιρούς εμφύλιας σύγκρουσης, τυφλής βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: