powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, πολικό ψύχος και χιόνια


Η  Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο 26 Νοεμβρίου από τα δυτικά και με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Τα φαινόμενα, θα εξασθενήσουν τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου αλλά από την Τρίτη ο καιρός θα χαλάσει και πάλι με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις.
Αναλυτικά:
Για το Σάββατο 26 Νοεμβρίου προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά της κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η ανατολική Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά.
2. Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου το Ιόνιο (κυρίως οι νοτιότερες περιοχές), η Πελοπόννησος, η Στερεά, οι Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, πιθανόν η Θεσσαλία και τη Δευτέρα και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα τη Δευτέρα σταδιακά στο Ιόνιο και τις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν.

3. Για την Τρίτη 29 Νοεμβρίου αναμένονται, Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: