powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Εντάχθηκε στο Ε.Π. ΥΠΕΡΑΑΑ το έργο για τη μονάδα Α.Σ.Α. Ηπείρου


Αναρτήθηκε σήμερα στη "Διαύγεια" (ΑΔΑ: 6ΚΛΥ465307-Β12) η απόφαση της Ειδικής Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΣ για την ένταξη της πράξης "Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.) Περιφέρειας Ηπείρου" στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης 2014-2020".
Για την απόφαση αυτή ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, αναφέροντας και τα εξής:
Η σημερινή ανάρτηση στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ της απόφασης ένταξης του έργου: «Εγκατάσταση επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων (Α.Σ.Α.) Ηπείρου» στο Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ (συγχρηματοδοτούμενα έργα) (ΑΔΑ: 6ΚΛΥ4653Ο7-Β12), οριοθετεί ένα κρίσιμο στάδιο της επίπονης και μακρόχρονης προσπάθειας της Περιφέρειας Ηπείρου, να υλοποιήσει τον πυρήνα του ορθολογικού σχεδιασμού της για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Περιστατικά, επιλογές και συμπεριφορές, δυσχέραναν την υλοποίηση του έργου μέχρι σήμερα, και έτσι μετατέθηκε η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του εργοστασίου για δύο περίπου έτη.


Παράλληλα, προκλήθηκε καθυστέρηση της επένδυσης των ιδιωτικών κεφαλαίων, και της ανάλογης εκταμίευσης των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με όποιες προφανείς επιπτώσεις παράγονται για την τοπική και εθνική οικονομία αντίστοιχες με το μέγεθος και την κλίμακα του έργου αυτού.
Επί του παρόντος αναδρομή και λεπτομερέστερη αναφορά στα παραπάνω, καθίσταται ανώφελη για την πρόοδο του έργου.
Προσβλέπουμε και ελπίζουμε τα επόμενα βήματα να είναι ταχύτερα.


 ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: