powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Τις προτάσεις για το Πρόγραμμα Ελλάδα- Ιταλία 2014-2020 ενέκρινε σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου


Αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου,  έλαβε  η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, η οποία συνεδρίασε υπό την Προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη.
Πρόκειται για δράσεις που εντάσσονται στον προγραμματισμό για τα Ευρωπαϊκό Διασυνοριακό Πρόγραμμα Ελλάδα- Ιταλία 2014-2020,  στήριξης επιστημονικών και κοινωνικών δομών, καθώς και για κοινωφελή έργα Δήμων και Φορέων. 
Οι προτάσεις στο Πρόγραμμα Ελλάδα- Ιταλία
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος  ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, ως εταίρου σε 18 συνολικά  προτάσεις που πρόκειται να υποβληθούν στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Ελλάδα- Ιταλία 2014-2020, σε τέσσερις από τις οποίες, είναι επικεφαλής εταίρος.
Πρόκειται για τις προτάσεις:
Ø  "Καινοτόμα Μεθολογία για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων με τη δημιουργία συστάδων", (IMGC) στην οποία περιλαμβάνονται υπηρεσίες για την υποστήριξη του Εμπορευματικού Κέντρου και των Logistics στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ø  Ανάπτυξη του Ελληνο- Ιταλικού Νεανικού τουρισμού (GRID), στην οποία περιλαμβάνεται η Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου και εκσυγχρονισμός εσωτερικών υποδομών στην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, για την οποία εγκρίθηκε από την Επιτροπή και η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, ύψους 1,3 εκ. ευρώ, μεταξύ Αγαθοεργών Καταστημάτων, Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ιωαννιτών.
Ø  Ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών για προϊόντα κρέατος και γαλακτοκομικά που προέρχονται από τοπικούς τρόπους εκτροφής ζώων (μετακινούμενους κτηνοτρόφους κλπ). (MeDinno).


Ø  Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης καταστροφών από σεισμούς (ERMIS).
Στήριξη της λειτουργίας ΜΕΔΚΕ, ΚΕΘΕΑ κ.α.
Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συνεχίσει επίσης να στηρίζει και τα επόμενα δύο χρόνια τη λειτουργία του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας, καθώς με απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος ενέκρινε τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ύψους 117.000 ευρώ.
Με άλλες αποφάσεις η Επιτροπή ενέκρινε:
· Την στήριξη της λειτουργίας των μονάδων του ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο, μέσω της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με προϋπολογισμό 25.000 ευρώ για δύο έτη.
·  Την κάλυψη για δύο έτη λειτουργικών αναγκών του λαογραφικού μουσείου "Αγάπιος Τόλης", μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ζαγορίου, συνολικού προϋπολογισμού 10.000 ευρώ.
· Την κάλυψη αναγκών στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες" (προμήθεια καθισμάτων), συνολικού προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, μέσω υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ).
· Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, (ύψους 4.500 ευρώ) με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως & Πρεβέζης για την "παρακολούθηση δυνητικώς τοξικών μικροφυκών στον Αμβρακικό Κόλπο (Π.Ε. Πρέβεζας) για την περίοδο 2016/2017.
Προγραμματικές συμβάσεις με το Δήμο Πρέβεζας
Τη σύναψη τριών προγραμματικών συμβάσεων για την υλοποίηση ισάριθμων έργων με το Δήμο Πρέβεζας, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης. Πρόκειται για τα εξής:
ü  Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο Δ.Δ. Μιχαλιτσίου, προϋπολογισμού 12.000 ευρώ
ü  Επισκευή κτιρίου στέγασης χορωδίας Πρέβεζας, προϋπολογισμού 8.000 ευρώ.
ü  Επισκευή και συντήρηση κλειστού Γυμναστηρίου Πρέβεζας, προϋπολογισμού 8.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: