powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Αναστέλλεται η φοίτηση προσφυγόπουλων στα σχολεία της Φιλιππιάδας, λόγω ηπατίτιδας Α


Αναστέλλεται η φοίτηση στα σχολεία της Φιλιππιάδας για τα προσφυγόπουλα από το κέντρο φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη μέχρι να εμβολιαστούν, καθώς διαπιστώθηκε πως τρία παιδάκια έχουν προσβληθεί από τον ιό της ηπατίτιδας Α.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, τις τελευταίες ημέρες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Άρτας τρία ύποπτα περιστατικά από το Κέντρο Φιλοξενίας και διαπιστώθηκε ότι οφείλονται σε προσβολή από τον ιό της ηπατίτιδας Α. Η 6η Υγεινομική Περιφέρεια ενημέρωσε άμεσα το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου.
«Παρά το ό,τι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι τέτοιος που να χαρακτηρίζει κίνδυνο ενδεχομένου επιδημικού φαινομένου, σύμφωνα με τις οδηγίες που ισχύουν διεθνώς, το ΚΕΕΛΠΝΟ δρομολόγησε τη διαδικασία εμβολιασμού όλων των παιδιών του Κέντρου έως την ηλικία των 15 ετών. Με τον εμβολιασμό αυτό αποφεύγονται πιθανά, νέα σποραδικά κρούσματα της Ηπατίτιδας Α», διευκρινίζεται.
Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, κάνει συστάσεις για τα μέτρα υγιεινής που θα πρέπει να λαμβάνονται προς αποφυγή μετάδοσης του ιού με καλό πλύσιμο των χεριών μετά τη χρήση τουαλέτας, καθώς και πριν τη λήψη τροφής. Για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων απαιτείται μόνον ο καθαρισμός των κοινόχρηστων τουαλετών μετά το πέρας των μαθημάτων.
Από την 6η ΥΠΕ έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να αποστείλει οδηγίες σχετικά με την έναρξη του απογευματινού ωραρίου στο σχολείο για τα παιδιά των προσφύγων που φιλοξενούνται στη Φιλιππιάδα.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: