powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Στέφος Ιωάννης: Ανακούφιση των δανειοληπτών, από τη μεσοσταθμική μείωση των επιτοκίων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων


Ανάμεσα σε διάφορα μέτρα που, σκοπό έχουν να ανακουφίσουν στο μέτρο του δυνατού την καθημερινότητα των πολιτών, έρχεται να προστεθεί, ύστερα από παρέμβαση του πρωθυπουργού, η μεσοσταθμική μείωση 2,3% των επιτοκίων για το 48% των δανείων και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1-7-2016 από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Αυτό σημαίνει ότι οι δανειολήπτες περίπου 140.000 δανείων θα βρεθούν με ένα όφελος από 150 έως 380 ευρώ περίπου το μήνα, ανάλογα με την περίπτωση.
Επίσης, για το υπόλοιπο 52% των δανείων προβλέπεται να υπάρχει μια μείωση της τάξης του 1% για τους συνεπείς δανειολήπτες.
Ένα ακόμη σημαντικό σημείο της απόφασης είναι ότι η εφαρμογή του μέτρου δεν γίνεται οριζόντια αλλά προσαρμόζεται στη συγκεκριμένη κάθε φορά περίπτωση, ώστε να ωφεληθούν αυτοί που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις δυσκολίες και τα στενότατα περιθώρια που επιβάλλει η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι η αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου και η ανακούφιση των πιο ευάλωτων πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητά της.
Κατ’ αυτό τον τρόπο, φαίνεται στην πράξη το αριστερό στίγμα της κυβέρνησης και η ικανότητά της να ανακόψει την απόλυτη προέλαση του νεοφιλελευθερισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: