powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Βράβευση του προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανου Φούσα από ομογενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες


Με τον καθηγητή καρδιοχειρουργικής κ. Πλέστη
Σημαντικές επαφές, ομιλία και τιμητικές βραβεύσεις περιελάμβανε το πολυήμερο ταξίδι του προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανου Φούσα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στην πόλη της Φιλαδέλφειας οι oμογενείς της Αμερικής βράβευσαν την ΕΚΕ για το κοινωνικό έργο που πραγματοποιεί στην Ελλάδα και την προσπάθεια που καταβάλλει για τη διαρκή εκπαίδευση των Καρδιολόγων, στην ενημέρωση των πολιτών για τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα καθώς και για τις δράσεις της που αφορούν αδύναμες κοινωνικά ομάδες πληθυσμού.
Στο διεθνές επεμβατικό συνέδριο καρδιολογίας στην Ουάσινγκτον

Μαζί με τον κ. Φούσα βραβεύτηκε ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης και ο καθηγητής Καρδιοχειρουργικής κ. Πλέστης που εργάζεται στη Φιλαδέλφεια. Σημαντικό να επισημανθεί είναι το γεγονός ότι έγινε αποδεκτή από τον καθηγητή κ. Πλέστη η πρόταση του κ. Φούσα να δέχεται στο
Lankenau Heart Institute φοιτητές και ειδικευόμενους που προέρχονται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτι για το οποίο ενημερώθηκε ο πρύτανης της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, ο περιφερειάρχης Ηπείρου και ο δήμαρχος Ιωαννίνων.
Επίσης με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο κ. Φούσας είχε την ευκαιρία μετά από πρόσκληση ομογενών Ηπειρωτών να πραγματοποιήσει ομιλία στους Ηπειρώτες της Αστόρια στη Νέα Υόρκη.
Τέλος το ταξίδι του προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας είχε και επιστημονικό ενδιαφέρον, καθώς ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον και συμμετείχε στο TCT 2016, τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική εκπαιδευτική συνάντηση διεθνώς για την επεμβατική καρδιαγγειακή ιατρική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: