powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ξεσηκωμός για το λουκέτο στο Τμήμα Καστάνιανης


Ημέρες και νύχτες αγωνίας ζουν τις τελευταίες ώρες οι λιγοστοί κάτοικοι της Καστάνιανης του Δήμου Πωγωνίου έπειτα από τις πληροφορίες που διέρρευσαν σχετικά με την επικείμενη κατάργηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης που λειτουργεί στο χωριό.
Η είδηση έσκασε σαν «κεραυνός εν αιθρία» πριν από λίγες ημέρες, σε ανύποπτη στιγμή όχι μόνο για τους κατοίκους, αλλά και για το Δήμο Πωγωνίου.
Όλοι είχαν πειστεί πριν από έναν και πλέον μήνα έπειτα από την αποδοχή των προτάσεων και της παρέμβασης αλλά και της πίεσης που ασκήθηκε προς την αστυνομία, να μην καταργηθεί το Τμήμα Κεφαλοβρύσου, κάτι που έγινε αποδεκτό, ότι δεν υπήρχε άλλο ανοιχτό μέτωπο.
Εντελώς ξαφνικά όμως και αναιτιολόγητα όπως οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι αναφέρουν, το υπουργείο προχώρησε στην σύνταξη ενός Π.Δ. που βρίσκεται προς υπογραφή και στο οποίο προβλέπεται η διατήρηση των δύο Τμημάτων σε Κεφαλόβρυσο και Δελβινάκι και η κατάργηση του Τμήματος της Καστάνιανης.
Όπως ήταν φυσικό, οι αντιδράσεις είναι έντονες και εκδηλώθηκαν και με την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε το βράδυ της Τρίτης, αλλά και με την κινητοποίηση των λιγοστών κατοίκων και ακόμη των μελών της αδελφότητας που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: