powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ο Νομός Ιωαννίνων μετρά τις πληγές του από την θεομηνία


Φωτό: Katerina Stamatioy Xatzhroympi
Στο Νομό Ιωαννίνων εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν την Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο.
Το σοβαρότερο από αυτά αφορά την κατάρρευση γέφυρας επί της επαρχιακής οδού προς την Τοπική Κοινότητα Λαγκάδας Δήμου Κόνιτσας.
Τα νερά του Σαραντάπορου φούσκωσαν από την συνεχιζόμενη βροχόπτωση παρέσυραν το ένα βάθρο της γέφυρας με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και να διακοπεί η πρόσβαση από την Εθνική Οδό στο χωριό Λαγκάδα της Κόνιτσας.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου και τεχνικά κλιμάκια της Περιφέρειας Ηπείρου.
Το πρωί διακόπηκε η συγκοινωνία από Μέτσοβο προς Μηλιά.

Μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου έφτασαν στο σημείο για να καθαρίσουν το δρόμο. (Η συγκοινωνία να διεξάγεται μέσω Κρανιάς Γρεβενών).
Πτώσεις βράχων και φετών υλικών έχουν σημειωθεί στην Εθνική Οδό Καλπακίου-Κοζάνης, στα Μαστοροχώρια Κόνιτσας στο Μαυρολάγκαδο, στη Γέφυρα Γκόγκου, στη Βοβούσα, στο Ματσούκι, στην περιοχή Τερόβου της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Άρτας και στην Ε.Ο. Άρτας-Τρικάλων.

Από το πρωί μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου επιχειρούν στα σημεία προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα καταπτώσεων.
Από τις δύο τα ξημερώματα παρέμεινε  κλειστή η παραλίμνιος των Ιωαννίνων από την πλατεία Μαβίλη μέχρι και τη διασταύρωση Γαριβάλδη και Μετσόβου καθώς ο δρόμος πλημμύρισε, με την τροχαία και να προχωρά σε διακοπή της κυκλοφορίας.
Στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων πρώτα πλημμυρικά φαινόμενα εντοπίζονται στην περιοχή της Βουνοπλαγιάς και του Μπιζανίου.
Η Πυροσβεστική την διάρκεια της νύχτας, χρειάστηκε να επέμβει σε δύο περιπτώσεις για την αντιμετώπιση πλημμυρών ενώ συνεχείς ήταν οι διακοπές ρεύματος που σημειώνονταν.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς καθώς σε πολλά σημεία φωτεινοί σηματοδότες παραμένουν εκτός λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: