powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Δεκάδες αθλητές συμμετείχαν στον 4ο Νάιο Δρόμο

Με τον καιρό να μας κάνει το χατίρι, ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης την Κυριακή 30 Οκτωβρίου μετατράπηκε σε ένα ζωντανό μνημείο, με δεκάδες αθλητές να συμμετέχουν στον 4ο Νάιο Δρόμο, σε μια αρχαία διαδρομή μοναδικής ομορφιάς και επιβλητικότητας.
Οι αθλητές των 18,5km διέσχισαν τη δωδωναία κοιλάδα και τερμάτισαν στο αρχαίο στάδιο της Δωδώνης.
Την εμπειρία αυτή της διαδρομής βίωσαν και οι αθλητές που έτρεξαν στον αγώνα των 5km όπως και οι μαθητές που συμμετείχαν στον αγώνα των 2km.Στον Νάιο Δρόμο των 18,5km, στη γενική κατηγορία, 1ος τερμάτισε ο Φώτης Λιόντος, 2ος ο Αλέξανδρος Λουκάς και 3ος ο Δημήτρης Δρούγκας, ενώ στις γυναίκες 1η ήρθε η Δήμητρα Ανδρούτσου, 2η η Ιωάννα Μπαράτσα και 3η η Αναστασία Ελευθεριάδου.
Στον αγώνα των 5km, 1ος τερμάτισε ο Αλέξιος Μπαράτσας, 2ος ο Μαρίνος Χήρας και 3ος ο Μιχάλης Χατζημελετίου ενώ στις γυναίκες 1η τερμάτισε η Διονυσία Κολέ, 2η η Ελισάβετ Σκανδάλη και 3η η Αναστασία Λώρα.
Τη διοργάνωση των αγώνων στήριξαν με την παρουσία τους ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κώστας Σουέρεφ, ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Καραμπίνας και Κώστας Σιαράβας κ.ά.


Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν από την Ε.Κ.Α. Δωδώνη και τους Συλλόγους Δωδωναίας Κοιλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Δωδώνης, του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Δωδώνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, ενώ ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο 4ος Νάιος Δρόμος ήταν μια όμορφη αθλητική γιορτή, μέσα σε έναν χώρο σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Με την πεποίθηση ότι η διοργάνωση αυτή έχει πολύ μέλλον, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: