powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για καλλιέργεια κάνναβης στην Ελλάδα

Συνεργάτης της «Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης» KannaBio κατέθεσε στις 18 Απριλίου του 2016 την πρώτη πανελλαδικά αίτηση καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης στην Εύβοια.
Όπως αναφέρει η ΚΟΙΝΣΕΠ Kannabio «μετά από 60 χρόνια μιας παράλογης και ανώφελης απαγόρευσης, άνοιξε και επίσημα ο δρόμος για την καλλιέργεια ενός φυτού που μπορεί να αποτελέσει οικολογική σωτηρία».
Η αίτηση καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης στην Εύβοια αφορά σε ιταλική ποικιλία που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε CBD (η περιεκτικότητα σε THC είναι μικρότερη του 0.2%),είναι προσαρμοσμένη στο ζεστό Μεσογειακό κλίμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραγωγή ελαίων αλλά και ίνας. Στα Χανιά αφορά σε γαλλική ποικιλία που είναι επίσης προσαρμοσμένη στο Μεσογειακό κλίμα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε έλαια και παράγει σπόρους και ίνα.


 Υπενθυμίζεται, πως στα τέλη Μαρτίου υπογράφηκε από τους αρμόδιους υπουργούς η σχετική απόφαση για τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας της κλωστικής κάνναβης, με την οποία καθορίστηκε το θεσμικό πλαίσιο για την εισαγωγή της καλλιέργειας των ποικιλιών που προορίζονται αποκλειστικά για βιομηχανική χρήση.





Δεν υπάρχουν σχόλια: