powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Η Ήπειρος των "τεσσάρων εποχών" ελκύει το ενδιαφέρον τουριστικών φορέων της Ιταλίας


Ιδιαίτερα θετική απήχηση είχε στα Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης και στους ταξιδιωτικούς πράκτορες της Ρώμης, η παρουσίαση της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού "τεσσάρων εποχών" για τους Ιταλούς πολίτες.
Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Ηπείρου για συνδυασμένες δράσεις τουριστικής προβολής σε στοχευμένες αγορές του εξωτερικού. Διοργανώθηκε δε  με τη συνεργασία της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη και το γραφείο Ε.Ο.Τ. στην Ιταλία και με δεδομένο ότι διαπιστώνεται αυξημένο ενδιαφέρον τουριστών από τη γείτονα χώρα, τόσο για τα παράλια, όσο και για ορεινές περιοχές Ηπείρου.
Ουσιαστικά ήταν συνέχεια του Fam  Trip που είχε συνδιοργανωθεί από την Περιφέρεια κα το γραφείο ΕΟΤ στην Ιταλία προ 1,5 χρόνου, όταν Ιταλοί δημοσιογράφοι τουριστικών εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και τουριστικοί πράκτορες είχαν ξεναγηθεί σε περιοχές της Ηπείρου.
Στην παρουσίαση (που έγινε την Πέμπτη 21 Απριλίου στην πρεσβευτική κατοικία) προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν περισσότεροι από εβδομήντα Ιταλοί δημοσιογράφοι που εκπροσωπούσαν έγκυρα και ευρείας απήχησης Μ.Μ.Ε. και αναγνωρισμένοι διεθνώς tour operators της Ιταλικής πρωτεύουσας. 
Πάρεστη επίσης ο πρέσβης της Κύπρου στη Ρώμη κ. Τάσος Τζιόνης.


Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο οποίος χαρακτήρισε ανερχόμενο προορισμό διακοπών την Ήπειρο και κάλεσε τους Ιταλούς να την επισκεφθούν. Η διευθύντρια του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Ιταλίας κ. Κυριακή Μπουλασίδου, τόνισε πως στόχος της εκδήλωσης είναι να γνωρίσουν οι Ιταλοί  την άλλη Ελλάδα, η οποία διαθέτει κρυμμένες ομορφιές και είναι προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου. "Η Ήπειρος είναι ένας τόπος που γοητεύει τον επισκέπτη και αξίζει κανείς να τον επισκεφθεί", τόνισε.
Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Σιαράβας, ο οποίος αναφέρθηκε στους προαιώνιους δεσμούς της Ηπείρου με περιοχές της Ιταλίας, αλλά και τις νέες σχέσεις που δημιουργούνται στο πλαίσιο υλοποίησης των διασυνοριακών προγραμμάτων.
" Οι δεσμοί της Ελλάδος και της Ιταλίας- τόνισε -  είναι προαιώνιοι, με την Ήπειρο να   διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, καθώς αποτελεί την πλέον κοντινή περιοχή της Ελλάδος προς την Ιταλία. Σήμερα οι δεσμοί αυτοί ενισχύονται από τη διασυνοριακή συνεργασία που υπάρχει στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Τα περιθώρια   ανάπτυξης της συνεργασίας, της ανταλλαγής επισκέψεων και της ανάπτυξης των οικονομικών συναλλαγών είναι πολύ μεγάλα.  Κεντρικό ρόλο σε όλα αυτά μπορεί να διαδραματίσει ο τουρισμός. Οι επισκέψεις κατοίκων της Ηπείρου- και ειδικά μαθητών- προς περιοχές της Ιταλίας αυξάνουν συνεχώς κάτι ανάλογο συμβαίνει και αντίστροφα. Το ρεύμα αυτό μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.
Η Ήπειρος - συνέχισε-   θεωρούμε ότι είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους Ιταλούς επισκέπτες και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Πρόκειται για Περιφέρεια με σπάνιο φυσικό περιβάλλον. Συνδυάζει κατά ιδανικό τρόπο θάλασσα και βουνό, πολιτισμό και ιστορία, αγνά τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές γεύσεις.
Η Ήπειρος τόσο στις ορεινές περιοχές (Ζαγόρι, Μέτσοβο, Τζουμέρκα, Κόνιτσα), όσο και στα παράλια από τα Σύβοτα, την Πάργα μέχρι και την Πρέβεζα, προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, προσαρμοσμένες στις δυνατότητες και στις επιθυμίες κάθε επισκέπτη.
Είναι διάσπαρτη από αρχαιολογικούς χώρους, όπως της Νικόπολης (που ανάγεται στη Ρωμαϊκή εποχή), της Δωδώνης, της Γιτάνης κ.ά., μουσεία, θρησκευτικά μνημεία, πανέμορφες και πεντακάθαρες παραλίες, ορεινά θέρετρα.

Παρέχει απεριόριστες δυνατότητες για δραστηριότητες στη φύση (ράφτιννκ, ορειβασία, ποδηλασία, ψάρεμα, κυνήγι, κ.ά.), ενώ τα τελευταία χρόνια  διοργανώνονται αγώνες τρεξίματος σε διάφορες περιοχές με πλήθος συμμετοχών δρομέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι συνδυασμένες δράσεις οδηγούν κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερους επισκέπτες να γνωρίσουν τα "κρυμμένα μυστικά" της Ηπείρου. Οι εντυπώσεις και οι εμπειρίες που αποκτούν είναι ανεξάντλητες. Από την πλευρά μας, επιδιώκουμε   ο κάθε επισκέπτης της Ηπείρου, να γίνεται στη συνέχεια και ο "πρεσβευτής" της για τον πολιτισμό, την ιστορία, τα αξιοθέατά της".
Με θερμά λόγια μετέφερε την εμπειρία της επίσκεψης του στην Ήπειρο ο tour operator Fabio Cianci, καλώντας τους συμπατριώτες του και συναδέλφους του να γνωρίσουν από κοντά τις μοναδικές παραλίες και την ομορφιά των ορεινών οικισμών.
Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση  της Ηπείρου και παρατέθηκε δεξίωση στην οποία προσφέρθηκαν ηπειρωτικά εδέσματα και κεράσματα.
Αξίζει να σημειωθεί,   πως είναι η πρώτη εκδήλωση που διοργανώνει Ελληνική  Περιφέρεια στην Ιταλική πρωτεύουσα, γεγονός που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα θετικά  από το σύνολο των παρευρισκομένων. Σε επόμενο στάδιο εξετάζεται από το Γραφείο του Ε.Ο.Τ. και την Περιφέρεια, η οργάνωση επίσκεψης στην Ήπειρο δημοσιογράφων και tour operators που εκδήλωσαν σχετική επιθυμία.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, ευχαριστεί για την αμέριστη στήριξη στην προετοιμασία της εκδήλωσης την Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρώμη και ιδιαίτερα τον Πρεσβη κ. Δεμίρη, την Δ/ντρια του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας κ. Μπουλασίδου,  καθώς επίσης το οινοποιείο Κατώγι και το τυροκομείο Τσουτσοπλίδη για την προσφορά προϊόντων τους.
·   Επισυνάπτουμε link για ορισμένα δημοσιεύματα σχετικά με την εκδήλωση.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: