powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη «Βοήθεια στο Σπίτι» της περιόδου 1/1/2016-31/12/2016


Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της περιόδου 1/1/2016 - 31/12/2016, ύψους 60 εκατ. ευρώ, μεταξύ των υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
Ήδη, η ΕΕΤΑΑ έχει απευθυνθεί σε 139 φορείς ισάριθμων δήμων της χώρας για να αποστείλουν τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, ώστε να λάβουν την πρώτη δόση της χρηματοδότησης, συνολικού ύψους 12,5 εκατ. ευρώ.
Η χρηματοδότηση του προγράμματος προέρχεται από τον λογαριασμό της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, που τηρείται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), ύψους 40 εκατ. ευρώ, από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (5 εκατ. ευρώ), την ειδική εισφορά ασφαλισμένων για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Κατ' οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), ύψους 14 εκατ. ευρώ και τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, (1 εκατ. ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: