powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ο Γιάννης Καραγιάννης εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του κόμματος "Δίκαιη Ρωσία"


Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ στο ετήσιο Διεθνές Φόρουμ του Ρωσικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος "Δίκαιη Ρωσία", που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα στις 23 & 24 Απριλίου 2016.
Το κόμμα "Δίκαιη Ρωσία" με πρόεδρο τον Σεργκέι Μιρόνοφ, συνεργάζεται με τους Ρώσους Πράσινους, ανήκει στην Σοσιαλιστική Διεθνή, είναι τρίτο σε έδρες στη Ρωσική Δούμα και υποστηρίζει ένα προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα με ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και μείωση των ανισοτήτων.
Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με χαιρετισμό του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και στη συνέχεια ο Σεργκέι Μιρόνοφ ανέπτυξε τις θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματος, δίνοντας έμφαση στο Ρωσικο-Ουκρανικό ζήτημα και τον φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ρωσίας.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Ιωαννίνων αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα, την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για έξοδο από την κρίση. Παράλληλα επισήμανε τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών, την συνεργασία πάνω σε θέματα ενέργειας και τουρισμού, καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται με το τρέχον έτος της Ελληνο-Ρωσικής φιλίας.

Στα πλαίσια του φόρουμ, ο κ. Καραγιάννης είχε άτυπη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ρωσικής Δούμας και μέλος του κόμματος "Δίκαιη Ρωσία", κ. Αλεξάντερ Ρομάνοβιτς, με τον οποίο συζήτησε την προοπτική ανάπτυξης των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσική αγορά, ενώ από τη μεριά του ο κύριος Ρομάνοβιτς ζήτησε άμεση διευθέτηση του ζητήματος της τουριστικής βίζας - στα πρότυπα της Κύπρου - για τους Ρώσους πολίτες που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα τους θερινούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: