powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Μεγάλη συμμετοχή ιατρών και πολιτών στο 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της Πρέβεζας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο στην Πρέβεζα εκπληρώνοντας στο μέγιστο βαθμό τους δύο βασικούς στόχους της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, σε ό,τι αφορά τα Περιφερειακά της Συνέδρια, και συγκεκριμένα την ενημέρωση των πολιτών για τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων και την διαρκή επιμόρφωση των Καρδιολόγων και Ιατρών από άλλες ειδικότητες.
Πάνω από 600 πολίτες παρακολούθησαν τόσο το Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης όσο και τις ενημερωτικές ομιλίες της ΕΚΕ, αποδεικνύοντας ότι οι τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα της περιφέρειας, συμμετέχουν, ευαισθητοποιούνται και δραστηριοποιούνται σε θέματα πρόληψης υγείας.

Το συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Πρέβεζας και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας που πρόσφεραν σημαντική βοήθεια για τη μεγάλη επιτυχία της συγκεκριμένης επιστημονικής συνάντησης.
Ιδιαίτερη στιγμή του συνεδρίου ήταν η τιμητική βράβευση από την ΕΚΕ στον Καρδιολόγο κ. Ι. Νόβα, για την πολύχρονη προσφορά του στην Καρδιολογία και ιδιαίτερα στον άνθρωπο.
Την τιμητική πλακέτα στον κ. Νόβα παρέδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας.
Στο 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο δόθηκε η δυνατότητα να αναδειχτεί πολύπλευρη και επίκαιρη επιστημονική γνώση για σημαντικά πεδία που άπτονται της Καρδιολογίας.
Με τα 6 στρογγυλά τραπέζια, τις δύο διαλέξεις και τα ενδιαφέροντα κλινικά περιστατικά από τα νοσοκομεία της Πρέβεζας, των Ιωαννίνων και άλλων πόλεων, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και δόθηκε η δυνατότητα στους Ιατρούς της Περιφέρειας και τους νέους Καρδιολόγους, που γέμισαν την αίθουσα του συνεδρίου, να αποκομίσουν χρήσιμη γνώση για την άσκηση του ιατρικού τους επαγγέλματος.
Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου παρακολούθησαν 150 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: