powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ιονία Οδός: Στην τελική ευθεία η παράκαμψη της Αμφιλοχίας


Οι εργασίες της Ιονίας Οδού στην παράκαμψη της Αμφιλοχίας οδεύουν προς ολοκλήρωση.
Τα 25 χιλιόμετρα από τον κόμβο του Κουβαρά μέχρι την έξοδο της Αμφιλοχίας (που παρακάμπτουν την πόλη της Αμφιλοχίας), με το ρυθμό των εργασιών θα είχαν παραδοθεί ήδη από το φθινόπωρο του 2015, αν οι απαλλοτριώσεις δεν καθυστερούσαν τις εργασίες.
Σήμερα το κομμάτι αυτό είναι σχεδόν έτοιμο, ασφαλτοστρωμένο και στα δύο ρεύματα με στηθαία και διαχωριστικά σχεδόν στο σύνολό του. Απομένουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες στους κόμβους, διαγράμμιση και σήμανση. Η παράδοση της παράκαμψης έχει δρομολογηθεί στα μέσα καλοκαιριού.

Η έξοδος της εθνικής οδού από το κέντρο της Αμφιλοχίας ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και των υγιών επιχειρήσεων της πόλης, που επιτέλους πραγματοποιείται.
Ωστόσο, με εξαιρετικά ταχύ ρυθμό προχωράει η διάνοιξη της Σήραγγας Κλόκοβας η εκσκαφή στο μέτωπο εισόδου προσέγγιζε τα 880 μέτρα, ενώ αντίστοιχα αυτή του μετώπου εξόδου ξεπερνούσε τα 1.300 μέτρα, δηλαδή συνολικά 2.180 με συνολικό μήκος 2.854 μέτρα και πρόοδος 76%.
Αν συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί η πλήρης διάνοιξη θα επιτευχθεί μέσα στο καλοκαίρι, πολύ νωρίτερα από όσο είχε προβλεφθεί.

ΠΗΓΗ: www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: