powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

«Έφυγε» ο θρύλος Όσκαρ Αλβαρέζ...

Ήταν ο 2ος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα με 77 γκολ!

Ένας από τους κορυφαίους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα, ο Όσκαρ Αλβαρέζ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών.
Την θλιβερή είδηση ανακοίνωσε ο γιος του στο facebook.
Ο Αργεντινός γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1948 και είχε έρθει στη χώρα μας το 1972 για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού και του Ατρόμητου, όπου και έκλεισε την καριέρα του το 1981.
Ο Αλβαρέζ στο ελληνικό πρωτάθλημα συμμετείχε σε 115 αγώνες και στο κύπελλο σε 12 και στα επτά χρόνια που αγωνίσθηκε στην Α΄ Εθνική, πέτυχε 80 τέρματα και είναι 4ος στην λίστα με τους μεγαλύτερους ξένους σκόρερ. και για να αγωνιστεί στην Ελλάδα είχε αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα.
Ο Αργεντινός έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα σημειώνοντας 55 γκολ σε δυο περιόδους στην Β΄ Εθνική και άλλα 22 τις επόμενες δυο χρονιές στην Α΄ Εθνική και έγινε ο 2ος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα με 77 γκολ.

Όμως, και στον Παναθηναϊκό από το 1976 μέχρι το 1980 άφησε το όνομα του χαραγμένο βοηθώντας με τα γκολ του να κατακτήσει τους μοναδικούς τίτλους της καριέρας του που ήταν ένα Πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και ένα Βαλκανικό (όλα το 1977). Αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό το 1980 έχοντας σημειώσει 57 γκολ στο πρωτάθλημα και τότε βρέθηκε στην 7η θέση των σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: