powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Περιφέρεια Ηπείρου: Δεν εκκρεμεί καμία αίτηση χρηματοδότησης για την προμήθεια αξονικού τομογράφου από το Νοσοκομείο της Άρτας


Στην Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της, δεν εκκρεμεί καμία αίτηση χρηματοδότησης για την προμήθεια αξονικού τομογράφου από το Νοσοκομείο της Άρτας, όπως υποστήριξε σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). 
Ακόμη όμως και αν κατέθετε αίτημα στην αρχή του 2014 η Διοίκηση του Νοσοκομείου, κάτι που η ΠΟΕΔΗΝ σημείωνε, δεν θα μπορούσε να ικανοποιηθεί καθώς δεν υπήρχε ανοικτή πρόσκληση για υποδομές υγείας. Επιπρόσθετα, κάθε αίτημα νοσοκομείου πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται με ολοκληρωμένο φάκελο (τεχνικό δελτίο κ.α). και με έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας.
Πέραν αυτών η πρόκληση βλαβών σε μαγνητικούς, αξονικούς τομογράφους, ακτινολογικά μηχανήματα, εργαστήρια κλπ, είναι ζήτημα που αφορά - κατά καιρούς- όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου. 


Προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα λειτουργικά τους προβλήματα, που δεν απαιτούν υψηλού κόστους δαπάνες, ο Περιφερειάρχης κατ΄ επανάληψη έχει ζητήσει από τα αρμόδια Υπουργεία την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου οι Περιφέρειες να έχουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης τέτοιου είδους παρεμβάσεων μέσω προγραμματικών συμβάσεων. 
Το συγκεκριμένο αίτημα έχει υποβληθεί εκ νέου, με ημερομηνία 5-11-2015, στο νυν Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, μαζί με προτάσεις που αφορούν τη λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, προσδοκώντας σε θετική κατάληξη.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: