powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ερώτηση του Γιάννη Στέφου για τις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών


Το ζήτημα των «υποχρεωτικών» μετατάξεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως αυτές έλαβαν χώρα κατά την περίοδο Αύγουστος 2013 και Φεβρουάριος 2014, με βάση το νόμο 4172/2013, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Στέφου με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Παιδείας Τάκη Κατσαρό, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.
Ο κ. Στέφος τόνισε πως η εφαρμογή των συγκεκριμένων μετατάξεων κατέστησε τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Φυσικής Αγωγής, Μουσικής, Ξένων Γλωσσών) σε εκπαιδευτικούς δεύτερης κατηγορίας, στερώντας τους το δικαίωμα μετάθεσης αλλά και απόσπασης στον τόπο συμφερόντων τους. Επιπροσθέτως, έθεσε το ζήτημα των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων πληροφορικής και εικαστικών που παρ’ ότι μετατέθηκαν στην Πρωτοβάθμια, ακόμα μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει τις οργανικές τους θέσεις.

Τέλος, επεσήμανε πως κατά την υποβολή των αιτήσεων, εκείνη την περίοδο, δεν πραγματοποιήθηκε από τις αντίστοιχες υπηρεσίες ενδελεχής  έλεγχος των μορίων των υποψήφιων, με αποτέλεσμα ο αριθμός ενστάσεων που ακολούθησε (περίπου 1.900), να υποδηλώνει τις προβληματικές και την προχειρότητα με βάση την οποία η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είχε χειριστεί το ζήτημα.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δεσμεύτηκαν πως θα  κινηθούν σε κατεύθυνση εξεύρεσης μιας κοινά αποδεκτής και δίκαιης λύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: