powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου, παρουσιάζει το συγγραφικό έργο του Ηπειρώτη λογοτέχνη και λαογράφου Μητς Μήτση, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 18.00', στο οίκημα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηπειρωτών Ασπροπύργου, τέρμα Αθανασίου Τσίγκου


Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 18.00', στο οίκημα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηπειρωτών Ασπροπύργου, τέρμα Αθανασίου Τσίγκου, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου, παρουσιάζει το συγγραφικό έργο του Ηπειρώτη λογοτέχνη και λαογράφου Μητς Μήτση.
Συγκεκριμένα, από το πλούσιο συγγραφικό έργο του λογοτέχνη, θα παρουσιαστούν τα βιβλία του, ''Όταν μιλούν τα όπλα, δακρύζουν και τα κρίνα'' και ''Πρόβα θανάτου 3! 13! 613!''. Τα έσοδα από το πρώτο βιβλίο θα διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού και του δεύτερου θα διατεθούν για οικονομική ενίσχυση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Για τα 2 βιβλία και την εν γένει συγγραφική προσφορά του Μητς Μήτση, θα μιλήσουν.
Ο Βασίλης Βενέτης, συγγραφέας, πρώην μέλος του Προεδρείου της ΠΣΕ και πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.
Ο Φώτης Μπολόφης, πρώην Πρόεδρος της ΠΣΕ, Αρειοπαγίτης και εν ενεργεία Πρόεδρος του ΑΣΕΠ.


Ο Λευτέρης Γείτονας, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, Πρόεδρος του Δ.Σ. των ''Εκπαιδευτηρίων Γείτονα'' και
Ο Διονύσης Παπαχρήστος, πρώην μέλος του Προεδρείου της ΠΣΕ, Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος ΕΜΠ.
Την εκδήλωση θα καλωσορίσει ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου και θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου και ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Δόσης.
Μελοποιημένους στίχους ποιημάτων του συγγραφέα Μητς Μήτση θα ερμηνεύσει η παραδοσιακή ηπειρώτικη κομπανία ''Οι Λαλητάδες''.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν ηπειρώτικα εδέσματα και ηπειρώτικο τσίπουρο και θα ακολουθήσει γλέντι και χορός, υπό τους ήχους και τραγούδι των ''Λαλητάδων'', που ανέλαβαν την μουσική ευόδωση των παρευρισκομένων, χωρίς μικροφωνική υποστήριξη.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα  του Δήμου Ασπροπύργου και την ευγενική χορηγία και προβολή του ATTIKA TV.
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου.

Δείτε ένα μελοποιημένο ποίημα του Μητς Μήτση από τους ''Λαλητάδες''

Δεν υπάρχουν σχόλια: