powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Η Μερόπη Τζούφη ζητά τη λειτουργία συστήματος PET-CT στο ΠΓΝΙ


Επίκαιρη ερώτηση με θέμα την λειτουργία Υπολογιστικού (αξονικού) Τομογράφου PET-CT στο Π.Γ.Ν.Ι. κατέθεσε η Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, απευθυνόμενη στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.
«Η PET-CT αποτελεί υψηλής τεχνολογίας απεικονιστική μέθοδος, με κύριες εφαρμογές στην Ογκολογία, στη Νευρολογία και στην Καρδιολογία. Ωστόσο το Π.Γ.Ν.Ι. στερείται συστήματος PET-CT, μολονότι διαθέτει πλήρως λειτουργικό τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, με επαρκές και εκπαιδευμένο προσωπικό, καλύπτοντας τις ανάγκες πολλών ασθενών.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καλύπτει μια τεράστια – γεωγραφικά – περιοχή, από το βόρειο τμήμα του νομού Αιτωλοακαρνανίας, τη Λευκάδα, την Κέρκυρα, ολόκληρη την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, καθώς και τη νότια Αλβανία. 
Επίσης το Νοσοκομείο, αποτελεί το δεύτερο νοσοκομείο της χώρας σε εξυπηρέτηση ασθενών μετά τον «Ευαγγελισμό».
 Η λειτουργία συστήματος PET-CT θα αναβαθμίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου, ενώ θα διευκολύνει τους ασθενείς από τη μετάβαση στην Αθήνα, ώστε να πραγματοποιήσουν την εξέταση», αναφέρει μεταξύ άλλων η κα Τζούφη και ερωτά τον Υπουργό Υγείας  εάν προτίθεται να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, χρηματοδοτικά και θεσμικά, ώστε να λειτουργήσει σύντομα Υπολογιστικός (αξονικός) Τομογράφος PET-CT στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: