powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση του Γιάννη Στέφου με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης


Kλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κατρούγκαλο για το θέμα των απολύσεων υπαλλήλων από όλες τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ πανελλαδικά, κατά το 2009.
Οι περισσότεροι από όσους απολύθηκαν (συγκεκριμένα 171), κατάφεραν να πετύχουν μέσω δικαστικών αποφάσεων την αναγνώρισή τους ως τακτικών υπαλλήλων αορίστου χρόνου, εφόσον αποδείχθηκε ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ.
Παράλληλα, στη συνάντηση τονίστηκε πως το ζήτημα του ΟΑΕΔ είναι συνολικό καθώς λειτουργεί με δραματικά λίγους υπαλλήλους με αποτέλεσμα από τη μία την ταλαιπωρία των πολιτών και από την άλλη την υποβάθμισή του. Ο ΟΑΕΔ θα πρέπει να έχει και τις υποδομές, αλλά και το προσωπικό ώστε να διαχειρίζεται εξ’ ολοκλήρου τα ΕΣΠΑ που προορίζονται για τους ανέργους.

Δεδομένου ότι η ενίσχυση του ΟΑΕΔ αποτελεί στρατηγικής σημασίας στόχος, ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως στα πλαίσια που το επιτρέπει ο προϋπολογισμός του κράτους, πρόκειται να προκηρυχτούν, άμεσα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: