powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Στις επόμενες μέρες η λειτουργία το ηλεκτρονικού ΚΕΠ

Ο υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών ανακοίνωσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ριζική αλλαγή της οπτικής για την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση», προαναγγέλλοντας τη λειτουργία του πρώτου ηλεκτρονικού ΚΕΠ τις επόμενες ημέρες.
Συγκεκριμένα επισήμανε:

“Με ευθύνη των κυβερνήσεων που υπήρξαν τα τελευταία 10-15 χρόνια, κατασπατάλησε απίστευτους πόρους για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και έχουμε μηδέν ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Είναι ένα δείγμα βαθύτατης πολιτικής παθογένειας του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Δεν είναι τεχνικό το ζήτημα. Προφανώς αλλάζουμε όλη την οπτική για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Πρέπει να ιεραρχηθεί, θα έχουμε άμεσα αποτελέσματα, ήδη τις επόμενες ημέρες, θα θέσουμε σε λειτουργία αναβαθμισμένο το πρώτο ηλεκτρονικό ΚΕΠ, δηλαδή μέσα από τον υπολογιστή μας να εξυπηρετούμε μία σειρά από ανάγκες με το Δημόσιο. 


Προχωράμε στη διαλειτουργικότητα μεγάλων βάσεων δεδομένων και ήδη από τις επόμενες ημέρες θα έχουμε απτά αποτελέσματα, π.χ. σήμερα θα υπογράψουμε την Κοινή ΥΠΑ για την σύνδεση των δημοτολογίων με τη σχολική βάση δεδομένων, έτσι ώστε για όλους τους μαθητές να μην αναζητούνται πιστοποιητικά γεννήσεως αλλά να τα αναζητά η ίδια η Διοίκηση. Θα γλιτώσουμε περίπου ενάμισι εκατομμύριο πιστοποιητικά γεννήσεως που έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος και θα κάνουμε καλύτερο προγραμματισμό, δηλαδή το υπουργείο Παιδείας ως προς τις ανάγκες των σχολείων, βάσει των πραγματικών δεδομένων που έχει. Τέτοιου είδους κινήσεις προχωρούν συνταγμένα. Επίσης τις επόμενες ημέρες έχουμε μία πρόσκληση ενδιαφέροντος για νεοφυείς επιχειρήσεις, για επιχειρήσεις που θα αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση και θα είναι άμεσες, εφαρμόσιμες, μαζικές, δηλαδή θα αφορούν πολύ κόσμο για να δώσουμε τη δυνατότητα και σε ένα νέο κομμάτι του ιδιωτικού τομέα, καινοτόμου, πρωτοποριακού, να μπει σε αυτό το χώρο, να μας δώσει ιδέες, να μας δώσει πρακτικές εφαρμογές και εμείς να του δώσουμε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί. Νομίζω ότι σε λίγους μήνες θα είμαστε σε θέση να έχουμε προχωρήσει πάρα πολλά πράγματα και έχουμε και μία σειρά από άλλα. Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα κάθε μέρα θα μπορούμε να δίνουμε και από ένα καλό νέο.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: