powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Από την 1η Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για το 2016


Το Μάιο θα αρχίσει να τρέχει η εξόφληση του φόρου εισοδήματος

Σύμφωνα με το σχέδιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη από την 1η Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για το 2016. Στόχος του υπουργού είναι να τηρηθούν ακριβώς οι προβλέψεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο διάστημα 1 Φεβρουαρίου έως 30 Απριλίου 2016.
Έτσι από το Μάιο θα αρχίσει να τρέχει η εξόφληση του φόρου εισοδήματος, του τέλους επιτηδεύματος, της έκτακτης εισφοράς, του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, κ.α..
Στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών παραμένει η αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη να επαναφέρει στο προσκήνιο ενδεχόμενη καθιέρωση ενιαίας κλίμακας φορολογίας κάθε εισοδήματος.

Το Μνημόνιο προβλέπει άλλωστε σταδιακή αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος των αγροτών (από το 13% στο 20% το 2016 και στο 26% το 2017) αλλά και των ενοικίων (από το 11% στο 15% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και από το 33% στο 35% για υψηλότερα εισοδήματα) εκτός και εάν οι προβλέψεις αυτές επανεξεταστούν διά της ενσωμάτωσης των επιβαρύνσεων σε μια ενιαία κλίμακα για όλα τα εισοδήματα. 
Δεδομένη είναι η αύξηση της προκαταβολής φόρου κατά 20% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ο διπλός φόρος για τις επιχειρήσεις, για τις οποίες πρόσφατα αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου στο 100% για όλα τα νομικά πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: